در برنامه نبض, چهارشنبه پانزدهم دی درباره خشكی ناخن صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر غلامحسین غفارپور, متخصص پوست و مو, خواهید شنید.
یكی ازشایعترین بیماریهای ناخن، خشكی و شكنندگی ناخن و همچنین ریش ریش شدن كناره ناخن است كه در اثر تماس زیاد با آب، مواد شوینده و شیمیایی ایجاد می شود.
خشكی و شكنندگی ناخن ها اغلب در میان خانم های خانه دار مشاهده می شود، در این حالت ناخنها لایه لایه و سطح آنها ناهموار میشود.
بلند كردن ناخن، استفاده بیش از حد از سوهان ناخن، مانیكور كردن مداوم، استفاده بیش از حد از لاك ناخن و به كار بردن لاك پاك كن های حاوی استون موجب آسیب به بافت ناخن و شكنندگی آن می شود.
شكل ظاهری و سلامت ناخن ها، نشان دهنده وضعیت سلامتی و تغذیه فرد هستند. سوءتغذیه و كمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی نه تنها موجب كندی رشد ناخن ها می شوند بلكه موجب آسیب ناخن ها شده و با خشكی و شكنندگی آنها همراه هستند.
بر اساس مطالعات نقش بیوتین كه یكی از ویتامین های گروه B به شمار می رود، در سلامتی ناخن به اثبات رسیده است. پژوهشگران در بررسی ارتباط تغذیه و سلامت ناخن ها متوجه شدند افرادی كه ناخن های نازك و شكننده داشتند وقتی به مقدار 2.5 میلی گرم (2500 میكروگرم) یا تقریباً 70 برابر مقدار متوسط نیاز روزانه بیوتین مصرف می كردند، ضخامت ناخن هایشان 25 درصد افزایش می یافت.
لازم به ذكر است كه این دوز را فقط زیر نظر پزشك می توان مصرف نمود.
جگر، كره بادام زمینی، زرده ی تخم مرغ، سویا، غلات سبوس دار و قارچ از جمله منابع غنی بیوتین به شمار می روند و به سلامت ناخن ها كمك می كنند.