نبض شنبه تا پنج شنبه از ساعت ساعت 23:45 تا 24 به مدت 15 دقیقه

نبض

در برنامه نبض, شنبه یازدهم دی درباره داروهای تقویتی صحبت میكنیم. در بخش گزارشی این برنامه همراه میشیم با جناب آقای دكتر علیرضا خواجه امیری, داروساز.

1395/10/11
|
09:45
|

كمپانی های ویتامین به كمك تبلیغات وسیع و جهانی، هر ساله بازار جهانی خود را گسترده تر می كنند. بر اساس آمارها تقریبا نیمی از مردم آمریكا، روزانه مولتی ویتامین می خورند و این تجارت، یعنی تجارت ویتامین ها، فقط در آمریكا به سالانه 20 میلیارد دلار رسیده است. باور عموم بر این است كه خوردن داروهای تقویتی، قدرت دفاعی بدن را بالا برده و كمبودهای غذایی و مواد معدنی بدن را جبران می كند. از همه مهمتر عموم مردم اینگونه فكر می كنند كه خوردن مولتی ویتامین ها و تقویتی ها اگر مفید هم نباشند، ضرر هم ندارند.

اما تحقیقات جدید آزمایشگاهی در طی سال های اخیر بر روی ویتامین ها و نقش شان در سلامت مصرف كننده ها با باور عمومی مقارن نیست. به گفته دكتر Paul A. Offit از میان 51 هزار مواد آماده فروش در روی قفسه های داروخانه ها و مغازه های فروش ویتامین، تعداد مواد مفید به 5 عدد هم نمی رسد.

اولین و جامع ترین تحقیق علمی در سال 2006 با به راه انداختن 63 تحقیق بر روی مولتی ویتامین ها به این نتیجه رسید كه خوردن آنها هیچ منفعتی برای بدن افراد ندارد. یكی دیگر از تحقیات ارائه شده توسط یك مركز مطالعه سرطان می نویسد: « در نتیجه پیگیری 10 ساله از وضعیتِ سلامت 160هزار زن در سنین بعد از پایان قاعدگی، متوجه شدند كه خوردن مولتی ویتامین هیچ تاثیری در زمینه جلوگیری از سرطان، بیماری های قلبی و مرگ و میر نداشت.»

در سال 2010 گزارش محققین فرانسوی در International Journal of Epidemiology منتشر شد. در این تحقیق 8 هزار داوطلب به مدت 6 سال قرص مولتی ویتامین یا قرص پلاسیبو ( بی خاصیت) را خوردند. اطلاعات جمع آوری شده نشان داد كه عملا فرقی بین مصرف كنندگان مولتی ویتامین و قرص های بی خاصیت وجود ندارد.

دسترسی سریع
نبض