اولین اقدام پزشك برای درمان این بیماران، روان درمانی است. باید بیمار اطمینان خاطر پیدا كند كه بیماری او رو به بهبودی است
پس از شروع درمان، معمولا بعد از دو تا چهار هفته آثار درمان كاملا آشكار می شود.مساله بسیار مهمی كه در حال حاضر به عنوان یكی از معضلات درمان مطرح می باشد، هزینه درمان است. قیمت داروها بسیار گران است.روش درمان در حال حاضر در ایران به این صورت است كه پس از شناسایی بیماران، درمان با روش late therapy و با استفاده از سه دارو انجام می گیرد.با انجام آزمایش خون و آزمون پادتن ضد ویروس ایدز (ممكن است حتی تا شش ماه پس از آلودگی مثبت نشود) میتوان بیماری را تشخیص داد.در بیمارانی كه آلودگی به ویروس ایدز تشخیص داده میشود، باید وجود سایر بیماریهای آمیزشی و سایر عفونتها مثل سل نیز مورد بررسی قرار گیرد.در صورت بروز عوارض، ممكن است نیاز به بستری شدن بیمار باشد.
توجه داشته باشید كه تشخیص زودهنگام كمك كننده است. اگر در معرض خطر هستید، هر چه سریع تر به پزشك مراجعه كنید، حتی اگر احساس میكنید كه در سلامت كامل به سر میبرید.رای مقابله با عفونتها یا پیشگیری از آن ها ممكن است آنتیبیوتیك تجویز شود.داروهای ضد ویروسی (دیدانوزین، استاوودین، زالسی تابین، زیدوودین) و نیز داروهای مهاركننده پروتئاز، در درمان عفونت با ویروس ایدز مورد استفاده قرار میگیرند و ممكن است پیشرفت بیماری را به تأخیر اندازند.
تجویز آنها باید توسط پزشكان با تجربه انجام پذیرد. بعضی از این داروها (مثل زیدوودین) میتوانند انتقال عفونت به جنین مادران حامله را كاهش دهند.