در برنامه نبض دوشنبه ششم دی درباره سردرد صحبت میكنیم. گزارش این برنامه رو از مطب جناب آقای دكتر سید جواد محمدی , متخصص گوش و حلق و بینی خواهید شنید.
سردرد یكی از شایعترین شكایتهای بیماریها است كه در بیشتر موارد عللی خوشخیم دارد و نیاز به درمان خاصی جز علامت درمانی ندارد، ولی در بعضی از موارد بسیار شدید و غیرقابل تحمل یا نشانه بیماریهای خطرناك مانند تومور مغزی است. درمان سردرد بستگی به عامل ایجادكننده سردرد دارد، اما در اغلب موارد با مسكن سردرد رفع میشود.
سردرد به دو دسته اولیه و ثانویه تقسیم میشود. سردردهای اولیه عبارتند از: میگرن، سردرد خوشهای و سردرد مزمن روزانه. سردردهای ثانویه علل و پاتولوژیهای متعددی دارند. بخش بزرگی از سردردها عصبیاند، حدود 98 درصدشان خوشخیم و قابل بهبودند و یك تا دو درصد از سردردها نیز به دلیل تومور مغزی یا ضایعه مغزی رخ میدهند.
سردرد تنشی شایعترین نوع سردرد است و اغلب در اثر استرس و فشارهای عاطفی و عصبی ایجاد میشود. بیشتر بالغین این نوع سردرد را تجربه كردهاند. علت آن انقباض عضلات كاسه سر، گردن، شانه و صورت است و مهمترین دلیل هم هیجانات عصبی است. درد معمولاً از ناحیه پیشانی، گردن یا شانه شروع میشود و به تدریج تمام كاسه سر را فرا میگیرد. بیمار ممكن است تهوع پیدا كند، اما به استفراغ دچار نمیشود. این درد میتواند 30 دقیقه تا 7 روز ادامه داشته باشد. سردردهای تنشی اگر با استفراغ و تب، تاری دید، اختلال در تكلم، سستی دست و پاها، كاهش هوشیاری، حملات شدید و ضعف عمومی همراه باشند، باید جدی گرفته شود و حتماً به پزشك مراجعه شود.