در تالاسمی مینور، فرد ژن بیمار را از یكی از والدین و ژن سالمی را از دیگری دریافت می دارد.
در تالاسمی، هموگلوبین ساختار طبیعی ندارد و نمیتواند اكسیژن را بهطور مطلوب حمل كند. هموگلوبین در افراد بالغ دو زنجیره آلفا و بتا دارد. در سلولهای قرمز خون نوعی مولكول به نام هموگلوبین وجود دارد كه وظیفه مهم حمل گازها بویژه اكسیژن را به عهده دارد. الاسمی مینور نوعی بیماری ژنتیك است كه میتواند مشكلات طولانی مدتی برای بیمار مبتلا ایجاد كند. یك بیمار تالاسمی باید رژیم غذایی خاصی داشته باشد و اطلاعات تغذیهای خود را بالا ببرد زیرا برخی از مواد غذایی كه برای افراد معمولی مفید هستند، ممكن است عوارض خطرناكی برای یك بیمار مبتلا به تالاسمی به وجود آورد.
بعلاوه تالاسمی نوعی بیماری ژنتیك است كه از ابتدا تا انتهای عمر با فرد است و تغذیه، اثر بسیاری بر این بیماری دارد.
این بیماران برخلاف تصور عموم نه تنها دچار كمبود آهن نیستند، بلكه مستعد ابتلا به مسمومیت با آهن نیز هستند. از این رو به این بیماران توصیه میشود از غذاهایی كه حاوی آهن زیادی هستند، پرهیز كنند.
از جمله گوشت یا جگر حیوانات بخصوص گاو و گوسفند و فرآوردههای آنها نظیر همبرگر، سوسیس و كالباس. لوبیا، حبوبات، سویا، كره و خود بادامزمینی، گندم، كلم بروكلی و دیگر سبزیجات برگ سبز، هندوانه، كشمش، نخودفرنگی، آب آلو، آلو، خرما، انگور، باقلا، غلات غنی شده با آهن و نخود، آهن زیادی دارند و بهتر است این بیماران در حد اعتدال از آنها استفاده كنند.
البته باید توجه داشت مصرف روزانه میوه و سبزیجات به میزان كافی در تمام افراد بخصوص بیماران مبتلا به تالاسمی توصیه میشود زیرا این مواد، خطر بروز گرفتگی عروق را در بیماران تالاسمی كاهش میدهد.
این بیماران باید به مصرف مواد معدنی دیگر توجه خاصی داشته باشند و تا جایی كه میتوانند بدن خود را سالم نگه دارند. یكی از این مواد مغذی، كلسیم است.