"ازوفاژیت به معنای "التهاب مری" است. علت این بیماری برگشت اسید معده یا محتویات قسمت فوقانی دوازده(ابتدای روده باریك) به ناحیه دریچه ی حد فاصل بین مری و معده است.
عواملی مانند ابتلا به عفونت های باكتریایی و ویروسی، خوردن غذاهای محرك مثل انواع ادویه جات و قهوه و شكلات، اشعه درمانی(جهت درمان سرطان سینه) و تغذیه با لوله به مدت طولانی جزء علل حاد و عواملی چون فتق مری، افزایش فشار داخل شكمی، استفراغ های مكرر، كاهش فشار ناحیه LES و تاخیر در تخلیه معدی جزء علل مزمن این بیماری هستند. همچنین مصرف نابجای بعضی از داروها به خصوص داروهای خانواده آسپیرین، مصرف سیگار، بارداری، چاقی، افزایش وزن و بالاخره آسیب نخاع پشتی از جمله عوامل دیگری هستند كه می توانند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند.
رژیم غذایی این بیماران به صورت فردی بوده و بیمار حتما می بایست توسط پزشك متخصص مورد معاینه و مشاوره قرار گیرد.اگر هدف از درمان بیماری، جلوگیری از درد و تحریك مخاط به علت التهاب مری در مرحله حاد بیماری باشد، بیمار نباید از غذاهای با PH بالا (غذاهای اسیدی) استفاده كند. همچنین خوردن غذاهای محرك و تند مثل فلفل های سیاه و قرمز و چای، به خصوص چای پررنگ، توصیه نمی شود.
اگر هدف از درمان بیماری، جلوگیری از برگشت مواد غذایی از معده و بعضا قسمت ابتدایی دوازدهه به داخل مری باشد، بهتر است بیمار تعداد وعده های غذایی خود را افزایش دهد و ترجیحا از شش وعده غذایی به جای سه وعده غذایی استفاده نماید.