نخستین حساسیت بدون ضرر برای كودكان، شیر است كه بسیاری از كودكان شیر می خورند ولی به همه آنها زیان نمی كند.
حساسیت غذایی واكنش ایمنی بدن به مواد غذایی است كه وارد بدن میشوند. یعنی سیستم ایمنی بدن اشتباه میكند و به یك ماده بی ضرر واكنش نشان میدهد.در تیپ 1 آلرژی كه بچه بلافاصله بعد از خوردن شیر گاو كهیر میزند یا خس خس سینه دارد، آزمایش خون یا تستهای پوستی حتی در كودكان كوچك مثلا 3 ماهه هم جواب میدهد. اما كودكانی كه تیپ 4 آلرژی دارند و با علائمی مانند نفق شكم، اسهال، وزن نگرفتن و استفراغ مكرر مراجعه میكنند، بهترین راه تست چالش است. یعنی ماده غذایی كه ممكن است كودك علاوه بر پروتئین گاوی به آن حساس باشد 2 هفته از رژیم غذایی حذف كنیم. اگر علائم برطرف شد و بعد كه دوباره آن ماده اضافه شد بچه علامت دار شد، معلوم می شود كه به آن ماده هم حساسیت دارد.غذیه منحصرا با شیر مادر تا 6 ماهگی اولین توصیه به تمام مادران است. و البته رعایت رژیم غذایی مهمترین نكته است. مادرانی كه از شیر خود كودك را تغذیه میكنند باید تمام موادی كه كودك به آن حساسیت دارد را از رژیم غذایی خود و كودكشان حذف كنند. مثلا مواردی داریم كه مادر مراجعه میكند و میگوید مشكل بچه من حل نشده، بعد مشخص میشود كه شیر و ماست نخورده اما مثلا از سس مایونز استفاده كرده.عموما كسانی كه به شیر گاو حساسیت دارند، به كلیه محصولات گاوی مثل گوشت، دل و جگر نیز حساسیت دارند و هیچ كدام از آنها را نباید مصرف كنند.