بیماری های ریه یكی از از شایع ترین انواع بیماری ها در سراسر جهان می باشند. سیگار كشیدن، عفونت و ژنتیك از شایع ترین عوامل بیماری های ریوی می باشند.
مصرف خودسرانه ی داروها ممكن است از یك آسپیرین كه به نظر خیلی ساده است شروع شود و حتی به خطرناك ترین مواد مخدر و اعتیادآور ختم شود.
كم نیستند افرادی كه به توصیه ی دوستان(البته به ظاهر دوستان) و آشنایان برای درمان بیماری هایی مثلا چربی خون بالا و یا قند خون بالا، خود را گرفتار مواد اعتیادآوری كرده اند كه نه تنها به بهبودی شان منجر نشده بلكه مشكلات بسیاری را برای شان پیش آورده است.متاسفانه مصرف خود سرانه ی داروهای نیروزای استروئیدی بدون توجه به عوارض خطرناك و گاهی مرگ آور آن به طور معمول در میان افراد سالم و جوانان رخ می دهد. دارو یكی از مهمترین ابزارها در اكثر مداخلات پزشكی است كه استفاده صحیح، موثر و سالم از آن متضمن درمان مناسب و ارتقا سلامت بیماران خواهد بود. تجویز دارو برای بیمار تحت تاثیر عوامل متعددی شامل پزشك داروساز، ارتباطات متقابل پزشك و بیمار، بستر اجتماعی حاكم بر محیط و منطقه، قیمت دارو و شرایط اقتصادی بیمار، قوانین بیمه و… قرار دارد. از سوی دیگر لزوم مشاوره ی دارویی پزشك با بیمار امروزه به عنوان یك نیاز آموزشی احساس می شود.آموزش با هدف ارتقا آگاهی مردم در خصوص مشاوره دارویی به عنوان یكی از راهكارهای تاثیرگذار در ترویج و مصرف منطقی دارو حائز اهمیت است. همچنین آموزش و فرهنگسازی در زمینه مصرف دارو، می تواند ضمن بهبود سبك زندگی و فرهنگ عمومی، زمینه ساز رشد بیشتر و استفاده بهینه از آن شود.