مشكلات ریوی بعد از عمل جراحی بخش مهمی از مرگ و میر را تشكیل می دهند. برای مثال عمل جراحی شكم مشكلات ریوی بیشتری از مشكلات قلبی رخ می دهد كه همراه طولانی شدن بستری شدن در بیمارستان می باشد.
كا هش حجم حیاتی ، از بین رفتن مكانیسم آه و افزایش تعداد تنفس كه در اعمال جراحی قفسه صدری و شكمی اتفاق می افتد موجب افزایش ریسك مشكللت بعد از عمل میشوند. بعلاوه آثار عوامل بیهوشی و مواد مخدر مخدری موجب كاهش تحریك تنفسی میشود. بعلاوه از بین رفتن سرفه و نقص عملكرد پاك كنندگی موكو سیلیاری موجب افزایش شانس عفونت میشوند.
در اعمال جراحی پایین شكم این نقایص كمتر دیده میشود و مشكلات بعد از عمل جراحی هم كمتر دیده میشود.
كلا عوامل موثر در مشكلات بعد از عمل جراحی یا مربوط به خود بیمار است مانند سن، بیماری مزمن ریوی ، آسم ، سیگار كشیدن ، سلامت كلی بیمار ، چاقی ، آپنه انسدادی خواب و افزایش فشار شریان ریوی ، نارسائی قلبی ، عفونت دستگاه فوقانی تنفسی ، و عوامل متابولیك میشود و یا بنوع عمل جراحی بستگی دارد.
· سن : آخرین مطالعات نشان می دهد كه سن بالای 50 خود یك ریسك فاكتور محسوب میشود. احتمال مشكلات بعد از اعمال جراحی از یك و نیم برابر برای سن بین 50 تا 60 تا پنج و شش دهم برابر برای بیماران با سن بالاتر از 80 سال افزایش می یابد. این مشاهدات در افراد سالم دیده میشود و مستقل از بیماری های ی زمینه ای است.
· بیماری مزمن ریوی : در COPD بیمازان این مشكلات به 26% افزایش می یابد . در بیماران شدید COPD شدید این احتمال تا شش برابر در اعمالرجراحی شكمی و قفسه توارسك افزایش می یابد. در این میان سن بالای 65 سال ، سابقه سیگار كشیدن 40 سال یا بیشتر و مكزیمم طول لارنژیال ، فاصله بین قوس بالای استرنال تا غضروف تیرویید 4 سانت یا كمتر كه علامت شاخص و دقیقی برای شدت COPD شناخته میشود ،خیلی مهم هستند.