اگر دندان های شیری این كودكان درمان نشود این مساله می تواند مشكلات متعددی را برای سلامت دهانی، دندانی وكلی كودك به همراه داشته باشد.
اگرچه این مساله از نظر برخی افراد غیرممكن به نظر می آید ولی حتی دندان های شیری كودكان با سن زیریك سال هم در معرض پوسیدگی بوده و می توانند پوسیده شوند. به همین دلیل هر ساله تعداد زیادی از این كودكان به علت مشكلات بوجودآمده برای درمان دندان شیری یا رفع مشكلات ناشی از آن به مراكز درمانی مراجعه می كنند.والدین بایستی به این نكته به عنوان یكی از وظایف اصلی توجه داشته باشند و برای پیشگیری از ایجاد این مشكلات آموزش لازم را فرا بگیرند تا در هنگام رویش دندان ها به شروع مراقبت های اولیه مبادرت ورزیده و در دوره های زمانی مشخص برای كنترل این بیماری ها به دندانپزشك مراجعه كنند.
اولین دندان شیری در كودكان در حالت طبیعی در فاصله بین 3 تا 8 ماهگی در دهان نوزاد آشكار می شود. به محض آشكارشدن دندان در محیط دهان، باكتری های ایجادكننده پوسیدگی روی آن قرار می گیرند. تعداد این باكتری ها با رژیم غذایی كودك و مراقبت های مربوط به تمیز كردن دندان افزایش یا كاهش پیدا می كنند. بخش عمده تغذیه نوزادان با شیر است كه حاوی مقادیر زیادی مواد قندی بوده برای فعالیت میكروب ها مفید است.شروع پوسیدگی روی دندان ها همراه با آشكارشدن لكه های سفید است. اگر علائمی از این نوع مشاهده می كنید لازم است هرچه سریع تر برای بررسی وضعیت موجود به دندانپزشك مراجعه كنید. این تصور كه دندان های شیری اهمیتی ندارند به دلیل این كه دندان های دائمی به جای آنها رویش پیدا می كنند، تصور غلطی است چون كه حفظ دندان های شیری در تامین زیبایی، كارایی و سلامت دندان های دائمی نقش بسیار مهمی دارند.