تومورها بر اثر رشد و ازدیاد غیرطبیعی سلولهای مشخصی در بدن به وجود میآیند و با توجه به اینكه زمان بین به وجود آمدن یك تومور و تشخیص آن اغلب بسیار طولانی است، بیماران معمولا بسیار دیر بهوجود تومور پی میبرند
تومورهای روده بزرگ در مراحل اولیه تشخیص، یعنی در درجه یك و دو، به طور قطعی درمان می شوند و فرد می تواند زندگی عادی خود را داشته باشد.
افرادی كه به موقع یعنی زمانی كه جداره روده درگیر نشده باشد، به پزشك مراجعه كنند، بدون شك نیازی به نصب استومی (كیسه روی شكم) ندارند. استومی در واقع همان كیسه ای است كه برای دفع مزاج فرد در انتهای روده بزرگ و روی شكم فرد بیمار قرار می گیرد.
سرطان روده و به طور كلی بیماری های التهابی روده باعث نصب استومی روی جداره شكم می شوند.
سرطان روده بزرگ ممكن است با علائمی همچون كاهش وزن، تغییر اجابت مزاج كه افراد باید به آن توجه ویژه ای داشته باشد ، تغییر قطر مدفوع یا كم خونی همراه باشد كه فرد به محض مشاهده این علائم باید به پزشك متخصص مراجعه كند.
مشكلات واضح تر این بیماری، خونریزی دستگاه گوارش است و تهوع جزو علائم دیررس است، یعنی در این حالت دیگر تومور پیشرفت كرده است.
سن ابتلا به بیماری های دستگاه گوارش بالای 50 سال است، اما بهتر است افرادی كه سابقه خانوادگی ابتلا به این نوع بیماری ها را دارند تحت نظر پزشك باشند و به طور مداوم تحت كنترل قرار گیرند.
انجام معاینات مداوم و تخصصی دستگاه گوارش برای تمام كشورها هزینه بالایی دارد، اما این دلیل نمی شود كه این معاینات انجام نشود، چون عواقبش جبران ناپذیر خواهد بود.