آلرژی، واكنش افراطی سیستم ایمنی بدن نسبت به عوامل مختلف است. كسانی كه دچار حساسیت هستند، دارای سیستم ایمنی فوق هوشیار هستند كه نسبت به مواد ظاهرا بی آزار موجود در محل زندگیشان، واكنشی بیش از حد معمول نشان میدهند.
آلـرژیهـا عـكس الـعـمـلهـایـی حسـاس در بـرابر موادی هستـنـد كـه حـتـی مـمـكن اسـت كاملاً بیضرر باشند و ربـطی هم به جنسیت و سن و نژاد ندارد. در عملیاتی كه حـساس سـازی نـامیـده میشود، بدن فرد در مقابل یك ماده خاص پادتــن میسازد كه به آلرژی تبدیل میشود. در نـتـیـجه هرگاه فرد با آن ماده خاص تماس مییابد، این سیـستم دفـاعی در مقابل آن واكنش منفی ایجاد میكند. ضد آلرژی ها در خون بدن هیستامین آزاد میكنند كه آن هم مسائل جانبی دارد. بطور مثال، هیستامین غشای مخاطی بینی و چشمها را آبدار و خارش آور میكند. همچنین آماسهایی سفید رنگ و خارش آور كه كهیر نامیده میشوند در بدن ایجاد میگردد.
با توجه به نوع آلرژی و قسمتی از بدن كه درگیر آن است، علائم مختلفی از قبیل خارش پوست، چشمها یا بدن، ایجاد كهیر و جوشهای پوستی ، عطسه، سرفه، تنفس صدا دار، حالت تهوع و استفراغ ایجاد میشود. در نمونههایی نادر حتی آلرژی های بسیار خطرناك و تهدید كننده مرگ نیز كه آنافیلاكسیز نامیده میشوند هم اتفاق میافتد. شیوع آسم از دهه 1970 بهطور قابل توجهی افزایش یافته است. در سال 2011، تعداد 235-300 میلیون نفر در سطح جهان به این بیماری مبتلا بودند