نبض شنبه تا پنج شنبه از ساعت ساعت 23:45 تا 24 به مدت 15 دقیقه

چرا مبتلایان كرونا افزایش پیدا كرده‌اند؟ موج كرونا كشور را درگیر خواهد كرد؟

با توجه به آغاز فصل سرما و بالارفتن آمار مبتلایان آنفولانزا و سرماخوردگی، زمزمه‌هایی درباره شیوع دوباره بیماری كرونا شنیده می‌شود.

1401/10/10
|
11:47
|

دكتر آمیتیس رمضانی، استاد رشته عفونی و مدیر گروه تحقیقات-بالینی انیسیتیتوپاستور و دبیر انجمن علمی متخصصان عفونی در گفت‌وگو با برنامه نبض درباره وضعیت كنونی كرونا در ایران و جهان، گفت: «خوشبختانه وضعیت كرونا در كشور ما همچنان باثبات است و بعضی روزها اصلاً فوتی نداریم.

اما در كشورهای دیگر مثل ژاپن، چین، كشورهای اروپایی و آمریكایی چنین وضعیتی نیست. گزارش‌های رسیده افزایش موارد سویه‌های امیكرون را نشان می‌دهند. این سویه‌های جدید و مشتق‌شده، ابتلا به كرونا را افزایش داده است.»

وی ادامه داد: «معمولاً وقتی در كشورهای دیگر مبتلایان كرونا افزایش پیدا می‌كند، با یك فاصله زمانی و تاخیر چندماهه ما هم سویه آنها را پیدا می‌كنیم و منجر به ایجاد پیك در كشورمان می‌شود.

البته انتظار داریم اگر این پیك در زمستان باشد، پیك شدیدی نباشد و فوتی‌ها افزایش پیدا نكند. اما ما در زمستان افزایش مبتلایان كرونا را تجربه خواهیم كرد.»

دكتر رمضانی درباره نوبت جدید واكسیناسیون گفت: «جوانان و آنهایی كه بیماری خاص ندارند، نیاز به تمدید واكسن ندارند. چون اكثریت جامعه ما چندین بار ابتلا و تزریق واكسن را تجربه كرده‌اند و كافی است كه دستورالعمل‌های لازم را رعایت كنند.

اما برای بیماران و كسانی كه بیماری زمینه‌ای دارند، ترجیحاً یك دوز واكسن كمكی را در زمستان داشته باشند.»

وی در پاسخ به اینكه چرا شیوع كرونا در بعضی كشورها افزایش پیدا كرد، گفت: «به طور كلی كرونا یك موج سینوسی در خودش دارد. خوشبختانه تمام این جهش‌هایی كه در ویروس اتفاق افتاده، ویروس را اینقدر تغییر داده كه بیماری‌زا بودن و درگیری آن كاهش یافته است.

جهش‌هایی كه الان به وجود آمده، سرایت آن را بیشتر كرده است و كشورهای اروپایی و آمریكا چون مبتلایان كمتری در گذشته داشتند، الان تعداد بستری‌ها و مبتلایان‌شان افزایش پیدا كرده است.»

دكتر رمضانی تاكید كرد: «الان من به كسی توصیه نمی‌كنم كه در فضای باز یا در ماشین، ماسك بزند. اما وقتی وارد یك اداره یا فضای بسته می‌شوید كه جمعیت زیادی در خود دارد، حداقل از ماسك استفاده كنید.

همچنین شست‌وشوی دست‌ها هم موردی است كه اهمیت بسیاری دارد.»

دسترسی سریع
نبض