نبض شنبه تا پنج شنبه از ساعت ساعت 23:45 تا 24 به مدت 15 دقیقه

آیا تیرگی دور چشم نشانه بیماری است؟

دكتر حسین رضایی‌زاده، متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران، در برنامه نبض از رادیو جوان، درباره تیرگی دور چشم و اهمیت آن از دیدگاه طب ایرانی گفت

1401/04/11
|
14:28
|

دكتر حسین رضایی‌زاده، متخصص طب ایرانی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشكی تهران گفت: «بحث نشانه شناسی در پزشكی، مثل سیاهی دورچشم، می‌تواند نشانه خیلی از شرایط باشد.

دكتر حسین رضایی‌زاده در این باره گفت : در درجه اول خیلی از اوقات نشانه طبیعی یك فرد است. مثلا منِ نوعی به شكل ارثی و خانوادگی ممكن است یك تیرگی اطراف چشمم داشته باشم.
پس در قدم اول خیلی از مواقع ما با یك حالت طبیعی و خانوادگی مواجه هستیم.»

رضایی‌زاده در ادامه افزود: «اما اگر یك قدم به جلو برویم در مورد تیرگی دور چشم، گاهی این تیرگی همراه با یك سری شرایط دیگر است. مثلا شما در آن فرد تیرگی همراه با خستگی می‌بینید. از او سوال می‌پرسید كه آیا همیشه این تیرگی چشم را دارید؟ او می‌گوید نه چند وقت است كه این اتفاق برایم افتاده است.وقتی با این موضوع مواجه می‌شویم معنی آن این است كه ما دیگر با شرایط طبیعی روبه‌رو نیستیم، بلكه با بروز بیماری مواجه هستیم.»

وی تصریح كرد: «مثلا ممكن است كم خونی با حالت خستگی و كوفتگی یكی از تشخیص‌هایش باشد.
همچنین بیماری‌های پوستی هم می‌تواند شامل آن باشد، كاهش وزن شدید و رژیم‌هایی كه بعضی از افراد خودسرانه می‌گیرند نیز می‌تواند باعث آن باشد.»

دكتر رضایی‌زاده خاطرنشان كرد: «استفاده از داروهای لاغری یا مسهل‌هایی كه آب بدن را كم می‌كند، یكی از نشانه‌های آن تیرگی اطراف چشم است.
این حالت را ما در روزه‌داری هم داریم، وقتی تابستان باشد و روز طولانی باشد ممكن است هنگام غروب به این حالت دچار شویم كه نشانه كم آبی بدن است.»

او در ادامه بیان كرد: «در همین فضای مجازی این را به طب سنتی متصل می‌كنند و بعد مرتبطش می‌كنند با كبد، گوارش و خیلی از بیماری‌ها.
واقعیت این است كه نمی‌شود استناد كرد و در قدم اول باید مطمئن شویم كه این حالت ارثی است یا نه و اگر اتفاقی باشد كه فقط مدتی است كه فرد دچار آن شده است و قبلا این حالت را نداشته، حالا باید برویم سراغ تشخیص پزشكی كه برای آن وجود دارد و ببینیم بیماری زمینه‌ای برای آن وجود دارد یا خیر.»

دكتر حسین رضایی‌زاده در پاسخ به این پرسش كه آیا تشخیص‌هایی كه در فضای مجازی وجود دارد قابل استناد هستند یا خیر، گفت: «این تشخیص‌ها قابل استناد نیستند. مهم این است كه تشخیص افتراقی رخ بدهد و همیشه با دیدگاه طب ایرانی كه مطابق با پزشكی جدید است قدم اول این می‌شود كه ما بتوانیم فرد سالم را از ناسالم تشخیص بدهیم.
برخی از علائم برای خیلی از افراد طبیعی محسوب می‌شود ولی ایجادش در منِ نوعی ممكن است نشانه بیماری باشد.»


برنامه نبض شنبه تا چهارشنبه ساعت 23:30 به مدت 15 دقیقه از رادیو جوان پخش می‌شود.

دسترسی سریع
نبض