امریكاییها كه در جنگهای اقتصادی از هیچ تلاشی برای ناكام كردن كشورهای درحال توسعه مخصوصا جمهوری اسلامی ایران فروگذار نكردند، پس از وضع برجام به طور زیركانهای به راه خود ادامه دادند
پس از طی مذاكرات هستهای در سالهای گذشته و گفتگوهای نمایندگان كشورمان با طرفهای اروپایی و امریكایی بالاخره مذاكرات نتیجه داد و برجام به ثمر نشست. به اعتقاد خیلی از كارشناسان جنگ تسلیحاتی دیگر كارایی سابق خود را از دست داده و طرفهای استعمارگر باید روی به جنگی پرثمر و بدون حاشیه میآوردند كه این تنور جنگ اقتصادی را در دنیا حسابی داغ میكرد.
امریكا هم كه دشمنی دیرینهای با كشورمان در همهی زمینهها دارد به انواع مختلف سعی كرد از برجام به نفع خودش استفاده كند و ایران را در تنگنای اقتصادی قرار دهد.
در این زمینه آنها وضع تحریمها را بهترین راه برای فشار به ایران دانستند و از هیچ كوششی در این زمینه فروگذار نكردند.
اقدام اخیر ایالات متحده هم تحریم 12 نهاد و 13 شخص ایرانی بود كه به علت داشتن رابطه با ایران تحریم شدند.
آرایش دشمن در وضع تحریمهای اقتصادی به گونهای است كه در ظاهر به دنبال رفع مشكلاند اما در باطن به انواع مختلف سنگ اندازی میكنند . یكی از افرادی كه در این راه به عنوان مغز متفكر تحریمها به حساب میآمد ریچاردنویف است . كسی كه سابقهی فعالیت در میز ایران در امریكا رو به عهده داشته و به عنوان یكی از فعالترین عضو مذاكره كننده هستهای امریكا در كوران مذاكرات به حساب میآید.
نویسندهی كتاب «هنر تحریمها» در امریكا معتقد است رنج در گفتگو یكی از راههای موثر در مذاكره و تحریم است كه می توان با اتكا به آن طرف مذاكره را درگیر كرد. نویف كه از وی به عنوان یكی از پایهگذاران تحریمها علیه ایران نیز یاد میشود، معتقد است وضع تحریمها بهترین راه مقابله با ایران است.
برنامهی «راه و بی راه» شامگاه هر یكشنبه به موضوع جنگهای اقتصادی میپردازد.