امروزه با پیشرفت روزافزون تجهیزات دنیا و دست اندازی قدرتهای بزرگ به منافع ملی كشورها، جنگ اقتصادی به بزرگترین دغدغهی دولتهای در حال پیشرفت تبدیل شده
برنامهی «راه و بیراه» شامگاه یكشنبه، سوم دی ماه به بحث و بررسی چرایی جنگهای اقتصادی در دنیای امروز پرداخت.
با گسترش بیش از پیش جهان بشریت و زندگی مردم بسیاری از قدرتهای بزرگ منطقهای و فرا منطقهای بالاخص امریكا در صدد تصاحب قدرت اقتصادی بر سرزمینهای دیگر كشورها هستند و از این رو مایلاند با جنگهای اقتصادی قدرت بیشتری را كسب كنند.
در برنامهی این هفته با اشاره به اینكه كلیت جنگ اقتصادی هم اكنون در سراسر جهان مشهود است، كارشناسان این جنگ را نیمه سخت دانستهاند كه با محوریت امریكا در جهان در حال فراگیر شدن است. استاد حائری زاده، كارشناس اقتصادی برنامه، هم با اشاره به دسیسه امریكاییها برای جااندازی دلار به عنوان پول داخلی كشورها گفت: دولتمردان كشورهای در حال پیشرفت از جمله ایران باید هوشیار باشند تا در دام این گونه دسیسهها گرفتار نشوند.
این كارشناس برنامه همچنین با ذكر مثالی از چین به عنوان قدرت نوظهور اقتصادی افزود: این كشور برای پیشرفت اقتصادی در سال 2009 دست به ابتكاری زد و به وارد كنندگان و صادر كنندگان خود اجازه داد تا با یوآن چین معامله كنند تا ضمن كاهش ارزش دلار، پول ملی كشورش حفظ شود.
در ادامه برنامه ضمن تشریح مسائل راهبردی اقتصادی و تسلیحاتی، پای كنگرهی امریكا هم به میان باز شد كه حائری زاده، مهمان برنامه، با اشاره به نادیده گرفتن قدرت كنگره در پیشبرد منافع اقتصادی امریكا ضد سایر كشورها از جمله ایران هم گفت: نقش اصلی كنگرهی امریكا تحت فشار قرار دادن ایران در مسائل اقتصادی كه لازم است در كشورمان به این موضوع توجه ویژه شود.