جنگ تسلیحاتی دیگر در جهان صرفهی اقتصادی برای دولتها ندارند و آنها میكوشند با جنگ اقتصادی قدرتهای نوظهور را به زانو درآورند. امریكا در این راه از هیچ كوششی فرو گذار نبوده و هر آنچه در توان داشته برای ضربه وارد كردن به ایران استفاده كرده
منازعهی اقتصادی ایران و غرب، ریشه در تاریخ معاصر دارد. بعد از جنگ تحمیلی عراق علیه ایران بسیاری از دولتهای بزرگ تاب دیدن قدرت گرفتن ایران را نداشتند و با كشورمان وارد جنگی فرسایشی شدند. جنگی كه از خونریزی خبری نبود اما هدف زیرساختهای اقتصادی ایران بود.
این كشورها و درصدر آنها امریكا با وضع تحریمهای ظالمانه سعی كردند مانع بزرگی برای اقتصاد نوپای ایران شوند. آنها در این راه تنها نبودند و با همكاری بانكجهانی و صندوق بینالمللی پول برای وضع تحریمها اروپا و امریكا را یاری رساندند.
جنگ تحمیلی تنها یك نبرد نبود بلكه این منازعه در دیگر بخشهای هم آسیب جدی به ایران وارد كرد كه مهمترین آن تخریب زیربنای اقتصاد كشورمان بود. در این راه اما امریكا تنها به تحریم ایران بسنده نكرد و بسیاری از كشورهای حوزه خلیج فارس و قدرتهای بزرگ اقتصادی را از دم تیغ تحریم گذراند.
این كشور كه در سالهای اخیر دید تحریم های یكجانیه نمیتواند جلوی پیشرفت ایران را بگیرد، این نوع تهدیدها رو بیشتر كرد و بسیاری از موسسات و بانكهای اروپایی را كه مایل بودند برای پیشرفت خود در ایران سرمایهگذاری كنند با جریمههای سنگین روبهرو ساخت.
یكی دیگر از پایههای مهم تحریمی ایران محدودیت داد و ستد بانكی از طریق سوئیفت و دلار بود. امریكا كه پس از جنگ جهانی دوم با سرازیر شدن طلا و ثروتهای كشورهای جنگ زده توانست اقتصاد خود را به پیش ببرد، دلار را هم به عنوان تنها پول رایج در دنیا معرفی كرد و تا حدودی توانست با استفاده از این حربه از سال 2008 به بعد معاملات كشورها با ایران را بهشدت تحت تاثیر قرار دهد.
از طرفی هم این كشور با استفاده از امكانات موجود خودش راه ارسال تنشهای اقتصادی خود به كشورهای دیگر را در پیش گرفت تا بتواند از آب گل آلود اقتصادی كشورهای در حال پیشرفت ماهی بگیرد و بتواند راه را برای سایران با مشكل روبهرو كند.
شما می توانید بررسی جنگ های اقتصادی را شامگاه هر یكشنبه ساعت 23 را در قالب برنامهی «راه و بی راه» از رادیو جوان بشنوید.