با گسترش جهان پیرامون و صنعتی، خیلی از اقتصادهای جهان پیشرفت كرده و در حال تبدیل شدن به قطبی موثر در چرخهی پولی جهان است.
جنگ تسلیحاتی این روزها جای خود را به جنگی تمام عیار برای پیشبرد اهداف منفعت طلبان به ویژه امریكا قرار داده.
جنگی كه به ظاهر خون و خون ریزی ندارد و خرابیهای ظاهری آن گریبانگیر دولتها نیست، اما زیر ساختهای اقتصادی كشورها را مورد هدف قرار میدهد و كار ادارهی دولتها در جوامع خود را با مشكل روبهرو میسازد.
این نبرد ویرانگر همواره با پشتوانههای مالی و سیاسی مراكز پولی همانند بانك جهانی و صندوق بیناللمللی پول همراه بوده و این نهادها با فشارآوردن به دولتهایی كه تحت زورگویی امریكا هستند سعی در فشارآوردن به آنها دارند تا اقتصاد نوپای آنان را فلج و با مشكل سخت روبهرو كنند.
جنگ نظامی در نبرد میدانی قابل تقسیم است اما نبرد اقتصادی به طور یك تنه زیرساخت را مورد هدف قرار میدهد و همه چیز را به ورطهی نابودی سوق میدهد.
در حال حاضر بیشتر تمركز امریكا به اقتصادهای درحال شكل گیری مثل ایران، روسیه، آلمان و عربستان معطوف شده تا بلكه بتواند از این طریق به اهداف شوم خود در مناطقی از اروپا، آسیا و خاورمیانه برسد.
برای نمونه امریكاییها كه نتوانستند مانع پیشرفت ایران در زمینههای گوناگون شوند ابتدا سعی كردند با وضع تحریمهای گوناگون دست و پای ایران را در پیشرفت اقتصادی ببندند اما وقتی در این حیله خود ناكام ماندند به سراغ قانون ناجوانمردانه داماتو رفتند. قانونی كه صنایع گازی و نفتی ایران را با محدودیت سرمایهگذاری از جانب طرفهای اروپایی روبهرو میساخت و اجازه نمیداد این صنایع در ایران بیش از پیش رونق بگیرند.