دخت ایران پنج شنبه و جمعه ها از ساعت 20:00 به مدت 10 دقیقه

رادیو جوان

دخت ايران

هدف اصلی؛ رشد و تعالی كشور است


عضو هیئت علمی سازمان انرژی اتمی ایران در برنامه "دخت ایران" گفت: در راستای رشد و تعالی فكر و اندیشه علمی خود افراد شاخصی همچون شهید چمران و شهید مجید شهریاری را الگوی خود قرار دادم تا بتوانم به بهترین نحو ممكن به كشورم خدمت رسانی كنم.

1402/10/11
|
14:28
|

دكتر غلام‌زاده (عضو هیئت علمی سازمان انرژی اتمی ایران) در برنامه دخت ایران با اشاره به زندگی شخصی و شغلی خود گفت: متولد سال 1358 در تهران و دارای دكترای رآكتور از دانشگاه شیلی و عضو هیئت علمی سازمان انرژی اتمی ایران هستم و قریب به 15 سال سابقه همكاری با سازمان انرژی اتمی ایران را دارم و طی این سال‌ها همكاری‌های گسترده‌ای را با دیگر اعضا داشته‌ایم كه مهم‌ترین آن‌ها؛ تولید رادیوایزوتوپ است كه رادیوایزوتوپی صنعتی است كه كاربردهای منحصر به فردی در این حوزه دارد.

وی با اشاره به دستاوردهای علمی خود اظهار كرد: خوشبختانه و با همكاری و راهنمایی اساتید مختلف صنعت هسته‌ای طی سال‌های گذشته به دستاوردهای مهم و بسیاری دست یافتم كه یكی از آن‌ها ساخت تجهیزات تخصصیِ حمل و نقل سوخت هسته‌ای است كه پیش‌تر در داخل كشور تولید نمی‌شد و ما ملزم به واردات آن بودیم كه هزینه‌های گزافی را به كشور تحمیل می‌كرد. یكی دیگر از دستاوردهای بنده و همكارانم در این عرصه؛ پرتو دهی سنگ‌های زینتی است كه این سنگ‌های بی‌رنگ زمانی كه با سامانه رآكتوری كه ما اختراع كرده‌ایم، پرتو دهی می‌شوند؛ رنگ‌های خاص و زیبایی پیدا می‌كنند كه آنها را دارای ارزشی خاص می‌كند كه در بازارهای كشور به عنوان سنگ‌های زینتی قیمتی عرضه می‌شوند.

این عضو هیئت علمی سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: بنده تا كنون بیش از 80 مقاله تخصصی و 3 كتاب در زمینه انرژی هسته‌ای منتشر كرده‌ام كه به كنفرانس‌های بین‌المللی در كشورهای كرواسی، روسیه، بلغارستان، اتریش، امارات و تركیه راه یافتند و بخشی از دستاوردهای علمی و شغلی من محسوب می‌شوند.

دكتر غلام‌زاده در رابطه با چگونگی روند تحصیلات عالی خود بیان كرد: گرایش اصلی رشته من فیزیك بود و بعدها تصمیم گرفتم در زمینه ادامه تحصیلات عالی به فكر كاربردی‌تر شدن آن باشم و منافع و سود هدفمندی برای كشور داشته باشم و نتیجه این شد كه گرایش هسته‌ای (پرتو پزشكی) را در مقطع فوق لیسانس انتخاب كردم و برای پایان نامه با سازمان انرژی اتمی ایران همكاری و در راستای تولید رادیو ایزوتوپی صنعتی فعالیت كردم و پس از آن بود كه تصمیم به ادامه تحصیل در مقطع دكترا و رشته رآكتور اتمی گرفتم تا دستاوردهای علمی ما برای عموم مردم كاربردی‌تر باشد.

وی ادامه داد: رشته تحصیلی من همچون دیگر رشته‌های دانشگاهی با سختی‌های بسیاری همراه بود؛ اما زمانی كه به مشكلات و سختی‌های دیگر رشته‌ها فكر می‌كردم می‌توانستم بهتر فعالیت كنم و بر مشكلات غلبه كنم. البته طی چنین روندی؛ مستلزم داشتن روحیه‌ای بالا و پرانرژی است كه من سعی كردم با ابن روحیه و انرژی را با تمركز بر توانمندی‌هایم به عنوان یك بانوی ایرانی و معرفی كشورم به سایر كشورهای جهان تأمین كنم چرا كه این‌گونه انگیزه مضاعفی می‌گرفتم.

این عضو هیئت علمی سازمان انرژی اتمی ایران همچنین متذكر شد كه همواره تلاش خود را بر انجام امور ارزشمند و هدفمند متمركز می‌كردم تا توانمندی‌های كشور را در سطح بین‌المللی به نمایش بگذارم و در كنفرانس‌های بین‌المللی واقعیت توانمندی و اقتدار كشور در عرصه كسب جایگاه ویژه در علوم مختلف را ارائه می‌كردم و خودم معتقد هستم كه در این زمینه موفق بوده‌ام و امیدوارم تمامی بانوان سرزمین ایران، با اعتماد به نفس و توكل به پروردگار در این راستا قدم بردارند و در هر رشته و شغلی كه فعالیت می‌كنند بهترین خود باشند.

دكتر غلام‌زاده تأكید كرد كه آنچه من را در این مسیر ثابت قدم نگه داشت این تفكر بود كه همان‌طور كه مدافعان حرم و شهدای جنگ تحمیلی از حریم كشور دفاع كردند، من هم بتوانم از اقتدار و توانمندی‌ها و ارزش‌های كشورمان در سطح بین‌المللی دفاع كنم و همین روند باعث شد كه هرگز در این مسیر خسته نشده و به راه خود ادامه دهم و در این راه یكی از افرادی كه شخصیت حائز اهمیتی برای من داشت و سعی كردم از زندگی وی الگوبرداری كنم، شهید چمران بود كه با تمام سختی‌ها، مشكلات، موانع و چالش‌های پیش رو؛ با روحی بزرگ و دانشی فزاینده همچنان به مسیر خود در راستای رشد و تعالی كشور ادامه می‌داد. در كنار شهید چمران؛ شهید دكتر مجید شهریاری، یكی دیگر از افرادی بود كه بر روند زندگی و تفكرات علمی من تأثیرات بسزایی گذاشت و منجر بدان شد كه تلاش كنم كه فردی مشابه وی باشد با تفكر ویژه در راستای رشد و تعالی كشورمان.

وی در ادامه نیز گفت: توصیه من به اقشار مختلف جامعه ایرانی، به ویژه زنان و بانوان این است كه با توكل به خداوند و تكیه بر توان خود تلاش كنند تا جایگاه كشور عزیزمان را در سطح بین‌المللی ارتقا دهند و هیچ مانعی را بر سر راه خود نبینند چرا كه تمامی موانع قابل رفع هستند و باید متذكر شوم خود من به عنوان یك بانوی محجبه هرگز حجاب را مانعی برای حضور در جوامع بین‌المللی ندیدم و به لطف خدا همواره مورد احترام و حمایت جوامع علمی كشورهای مختلف قرار گرفته‌ام.

این عضو هیئت علمی سازمان انرژی اتمی ایران در پایان سخنان خود افزود: بانوان ایرانی همواره باید به خود و توانمندی‌های خود باور داشته باشند و چه در داخل كشور و چه در جوامع بین‌الملل حاضر شوند تا رشد و كمالی كه انتظار می‌رود را طی كرده و ضمن لذت بردن از زندگی شخصی، زندگی اجتماعی خاص و منحصر به فردی را برای خود و كشور عزیزمان رقم بزنند.

برنامه دخت ایران كاری از گروه دانش و اقتصاد رادیو جوان با مدیریت مهدی شاهرضایی و به تهیه كنندگی و گویندگی اكرم اویسی و به نویسندگی مریم هدایت پور پنجشنبه و جمعه ها ساعت 20 روی موج اف ام ردیف 88 مگاهرتز تقدیم شنوندگان رادیو جوان می شود.





دسترسی سریع
دخت ایران