آرزو سلیمی، ریاضیدان، مهمان برنامۀ رادیوم بود و در پروندۀ ویژه، از اهمیت ریاضی در زندگی بشر گفت.
ریاضیات برای جهان علم، مثل هوا برای انسان است. وی با بیان این جمله ادامه داد: در هر علمی اگر بخواهیم ردپای ریاضیات را حذف كنیم، آن علم را فلج كردهایم. از حقوق گرفته كه برای محاسبۀ سهمالارث نیاز به ریاضیات دارد تا علم روانشناسی و كاربرد نظریۀ مجموعهها برای بحث نمادینسازیِ اید، ایگو و سوپرایگو. شخصیت انسان از سه عنصر تشكیل شدهاست: «نهاد» (اید)، «خود» (ایگو) و «فراخود» (سوپرایگو). این سه عنصر در تعامل با یكدیگر، رفتارهای پیچیدۀ انسانی را به وجود میآورند.
مثلا در پزشكی قانونی برای تشخیص زمان مرگ جسد، از معادلات دیفرانسیل استفاده میكنند. برای تخمین زدن قدمت آثار باستانی، یا در علم شیمی و باقی علوم هم، ریاضیات مورد استفاده قرار میگیرد.
در ادامه نیز مهمان برنامه به تشریح و توضیح مثالهای بیشتری از كاربرد ریاضیات در زندگی روزمره پرداخت و گفت: به پیچهای اتوبانها دقت كنید، همگی براساس علم مثلثات است. یا پلی را درنظر بگیرید كه از دو طرف درحال ساخت است. برای به هم رسیدن دو سر پل، باید حتما محاسبات دقیق ریاضی انجام گیرد. ما حتی در آشپزی هم به صورت ناخودآگاه از نسبت و تناسب استفاده میكنیم و در آرایشگاهها هم طبق اصل قرینه سازی عمل میشود.
آرزو سلیمی با بیان استفاده از علم تخمین ریاضیات در آبوهوا شناسی، افزود: در علم تخمین تعدادی داده را به فرمولها میدهیم و عدد و نتیجۀ مشخصی را پیشگویی میكنیم كه ممكن است درست یا غلط باشد. هرچه تعداد دادهها بیشتر باشد، تخمین زده شده نیز درستتر است.
وی تاكید كرد حداقل كاری كه ریاضیات برای مخاطبانش میكند، قدرت تحلیلی است كه به آنها میدهد. ذهن شما با ریاضیات باز میشود و دیگر نیازی نیست مثلا برای آموختن زبانی دیگر شروع به حفظ كردن كنید. بلكه فقط كافی است یاد بگیرید كه چطور دادهها را كنار هم قرار داده و برایش الگویی منطقی بسازید.