در این برنامه سیاوش صفاریانپور با هدی عربشاهی گفت و گو كرد.
هدی عربشاهی در گفت و گو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان دربارۀ مورال و نقاشیهای دیواری اظهار داشت: به نقاشیهای خیابانی كه روی دیوار سیمانی ساختمانها كشیده میشود، «مورال» میگویند. از این نقاشیها برای كاهش آلودگی هوا استفاده میكنند. این نقاشیهای دیواری به اندازۀ 780 درخت، آلودگی هوای پیرامونش را جذب میكند، اما متاسفانه به اندازۀ كافی این كار رواج پیدا نكرده است.
وی ادامه داد: رنگ این نقاشی دیواری ویژگی خاصی دارد و به اندازۀ 780 درخت آلودگی هوا را جذب میكند. این نقاشی دیواری مربوط به پروژۀ جنگلهای شهری در پایتخت لهستان توسعه یافته است كه نشان دهد چطور از تركیب فناوری و زیباسازی فضاهای شهری به نفع محیط زیست بهره گرفته میشود.
عربشاهی با اشاره به اینكه رنگ این نقاشی دیواری از نوع كاتالیزگر نوری است بیان كرد: این نقاشی روی دیوار یكی از ایستگاههای متروی شهر ورشو كه در منطقه ای پرترافیك و آلوده قرار دارد، كشیده شده است، آلایندههای جوی را از طریق فناوری شیمیایی به دام میاندازد و سپس آن را به نیترات بیضرر تبدیل میكند. ورشو پس از بانكوك و بلگراد سومین شهری است كه میزبان این نوع نقاشیهای دیواری زیستی شده است. شهرهای سیدنی، جاكارتا، مانیل، سائوپائولو، پاناما و ملبورن نیز قرار است از این نقاشی دیواری بهرهمند شوند.
وی دربارۀ عینكی كه چشم افراد فضول را از تلفن همراه دور میكند تشریح كرد: این فناوری را مردی از تركیه اختراع كرده است. این عینك صفحۀ تلفن همراه را فقط برای كسی كه آن را میزند نمایان میكند و افراد دیگر آن را كاملا سفید میبینند. البته شایان ذكر است كه این فناوری آنچنان مفید نیست و احتمالا پس از مدتی به فراموشی سپرده میشود، چون هم اكنون راهكارهای ارزانتری برای آن وجود دارد.
عربشاهی در پایان با اشاره به اختراع چمدانی كه امكان سوار شدن روی آن وجود دارد تصریح كرد: در چین فردی چمدانی كه موتور دارد اختراع كرده است و در واقع آن را شبیه به اسكوتری كوچك درآورده است. این چمدان در هر بار شارژ باتری حداكثر 60 كیلومتر با سرعت متوسط 20 كیلومتر بر ساعت حركت میكند.