سیاوش صفاریانپور با هدی عربشاهی دربارۀ علوم فانتزی گفت و گو كرد.
هدی عربشاهی در گفت و گو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان دربارۀ علمی بودن وجود بابانوئل در كریسمس اظهار داشت: علوم پایه و فیزیك به دلیل اینكه مخاطب زیادی ندارند، به مناسبتهای خاص، علوم فانتزی دربارۀ آنها ساخته میشود تا بتوانند مردم و بهویژه كودكان را به آن جذب كنند.
وی با اشاره به اینكه حدودا 31 درصد خانوادهها منتظر سرزدن بابانوئلاند بیان كرد: بابانوئل مسئول سر زدن به حدود 500 میلیون خانواده است كه به طور متوسط فاصلۀ بین دو خانوادهای كه باید به آنها سر بزند 0/33 كیلومتر است. همچنین او برای این ملاقاتها وقت زیادی ندارد.
عربشاهی ادامه داد: اگر در نظر بگیریم كه از غروب آفتاب شب كریسمس از یك طرف خط روزگردان كه سمت روسیه است، بابانوئل سفر خود را آغاز كند و كمی قبل از طلوع آفتاب در روز كریمس در آن سمت خط روزگردان در آلاسكا سفرش را به اتمام رساند؛ ما باید اختلاف ساعت و اختلاف خط روزگردان را در نظر بگیریم. شبی كه او فرصت دارد تا كادوها را برساند 42 ساعت میشود.
وی دربارۀ چگونگی رساندن كادوهای بابانوئل گفت: تصور كنید كه او باید سورتمۀ خود را در جایی پارك كند تا كسی نبیند و پس از پایین رفتن از لولۀ شومینه، جایگذاری كادوها و خوردن شیر و كلوچه فقط 300 میكروثانیه فرصت دارد تا 500 میلیون خانواده را پوشش دهد!
عربشاهی افزود: برای این كار سرعت سورتمه بابانوئل باید 2200 كیلومتر برثانیه باشد كه كمتر از یك درصد سرعت نور است و این درحالی است كه اگر مردم عادی بخواهند از شتاب صفر به 60 مایل بر سرعت در یك دهم ثانیه برسند، منجر به مرگ آنان خواهد شد.
وی در پایان دربارۀ وزن كادوها تصریح كرد: اگر فرض كنیم كادوهایی كه به هر خانواده تحویل میدهد 2 كیلوگرم باشد، وزن كیسهای كه كادوها در آن ریخته میشود حدود یك میلیون تن میشود كه 4 هزار برابر بیشتر از توان گنجایش باری است كه بزرگترین هواپیما روی زمین میتواند آن را نگه دارد.
تهیهكنندۀ رادیوم شایان بهلولی و مجری آن سیاوش صفاریانپور است و سردبیری آن را احسان مهرجو انجام میدهد.