در این برنامه سیاوش صفاریانپور با محمد خلیل بیگی دربارۀ ترفندهای عكاسی با موبایل به گفت و گو پرداخت.
محمد خلیل بیگی در گفت و گو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان دربارۀ اینكه چگونه با دوربین تلفن همراه عكاسی حرفهای انجام دهیم اظهار داشت: در سال 2020 تفاوت چندانی بین عكاسی با موبایل و دوربین وجود ندارد، چون دوربینهای موبایل به قدری كیفیت دارند كه میتوان همان اصولی كه در عكاسی با دوربینها رعایت میشوند، در تلفن همراه نیز رعایت كرد.
وی گرفتن لرزش را یكی از عوامل با كیفیتتر شدن عكسها برشمرد و تشریح كرد: اگر با دست عكسبرداری میكنید میتوان مانند عكاسان شرقی پاها را باز كرده، تا حدودی كمر را رو به جلو خم و عكاسی كنید. این امر كمك میكند تا مقداری مسلط باشیم و از لرزش دست جلوگیری كنیم. همچنین برای عكاسی جدیتر میتوان از سه پایه استفاده كرد. علاوه بر این استفاده از گوشیهایی كه لرزشگیر دارند، كمك چشمگیری به كاهش لرزش عكسها میكنند.
خلیل بیگی با اشاره به اینكه در سال 2019 میانگین تعداد دوربینهای تلفن همراه 3/1 بوده است گفت: این امر به این معناست كه به طور میانگین همۀ گوشیها 3 دوربین دارند. پیش بینی میشود كه در سال 2021 این عدد به 4/1 برسد و حداقل موبایلها 4 دوربین را داشته باشند. وی ادامه داد: تعداد لنزها پیش از این یك سنسور اصلی محسوب میشد، در حال حاضر همان روند حفظ شده است و اگر دوربین48 مگاپیكسل باشد، سنسور اصلی آن است كه میدان دید بازی دارد. با اضافه كردن سنسورهای دیگر، وقتی موبایل را در حالت میدان دید فوق باز میگذاریم و این دو عكس با یكدیگر تلفیق میشوند؛ سبب كاهش خطاهای رایج میشود.
خلیل بیگی با اشاره به اینكه هوش مصنوعی نقطۀ قوت عكاسی با موبایل شده است بیان كرد: برای اینكه خطاها كم شود میتوان ده عكس گرفت تا میزان داده افزایش یابد. هرچه داده بیشتر باشد، خطاها كمتر میشود و كیفیت افزایش مییابد.
وی شناختن تلفن همراه را عامل دیگر باكیفیت شدن عكسها دانست و بیان كرد: باید سعی كنید از حالت دستی استفاده كنید، چون در این حالت تقریبا كنترل همۀ موارد گوشی را در اختیار دارید. برخی موبایلها این امكان را به شما میدهند، اما در برخی تلفنهای همراه باید نرم افزارهای دیگری نصب كنند كه بتوان درستترین تنظیمات را انجام داد.
خلیل بیگی در پایان تصریح كرد: باید زیاد عكس بگیرید. یكی از عكاسان بنام دنیا جملۀ معروفی دارد كه میگوید: بهترین دوربین شما آن است كه در جیبتان قرار دارد. یعنی با دوربینی كه همراهتان است زیاد عكس بگیرید و آن را تحلیل كنید.
تهیه كنندۀ رادیوم شایان بهلولی است و سیاوش صفاریانپور كار اجرای آن را انجام میدهد و سردبیری آن بر عهدۀ احسان مهرجوست.