رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

به مناسبت روز جهانی ایدز

فرداد درودی، با سیاوش صفاریان‌پور در رادیوم گفتگو كرد.

1399/09/12
|
20:17
|

فرداد درودی، مدیر كشوری برنامۀ مشترك سازمان ملل متحد، در زمینۀ ایدز در گفت و گو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان به مناسبت روز جهانی ایدز اظهار داشت: امسال به واسطۀ شیوع ویروس كرونا مهم‌ترین دغدغۀ ما دربارۀ بیماریHIV، ادامۀ خدمات درمانی و پیشگیری برای بیماران و جمعیت‌های در معرض خطر بوده است. افراد مبتلا به این بیماری مزمن نیاز دارند تا به صورت مداوم از داروها و خدمات درمانی مناسب برخوردار شوند.

وی ادامه داد: ممكن است بیماران به علت شیوع ویروس كرونا به مراكز درمانی مراجعه نكنند، بنابراین راهكار پیشنهادی این است كه داروها به مدت چند ماه در اختیار آنان قرار داده شود و همچنین داروهایی برای بیماری‌های همراه نظیر هپاتیت یا سل به آنان داده شود.

درودی با اشاره به اینكه یكی از مهم‌ترین موانع برای كنترل بیماری ایدز، تبعیض و انگ ناشی از آن است بیان كرد: تبعیض عبارت است از عملی كه باعث محدودیت افراد برای دریافت خدمات مورد نیازشان می‌شود، بنابراین وجود آن سبب می‌شود افراد به خدمات پیشگیری و درمانی كه احتیاج دارند، دسترسی پیدا نكنند.

مدیر كشوری برنامۀ مشترك سازمان ملل متحد در زمینۀ ایدز دربارۀ اصلی ترین راه انتقال این بیماری در ایران تشریح كرد: سال‌ها در كشور ما اصلی‌ترین راه انتقال ایدز؛ اعتیاد تزریقی به مواد مخدر بود و این در حالی است كه در چند سال اخیر راه انتقال جنسی عمده‌ترین دلیل انتقال ایدز در ایران شناسایی شده است.

وی اطلاع رسانی را یكی از راه‌های پیشگیری از بیماری HIV برشمرد و گفت: محورهای اصلی پیشگیری در جمعیت‌های گوناگون در معرض خطر، متفاوت است، علاوه بر اینكه آگاهی‌رسانی بسیار زیادی لازم است باید انگ و تبعیض از چهره این بیماری زدوده شود و لازم است تا جوانان خود را با مفاهیم اصلی این بیماری و روش‌های پیشگیری از ابتلا به آن آشنا كنند.

درودی با اشاره به اینكه در سال‌های اخیر داروهای موثری برای بیماری ایدز كشف و معرفی شده است عنوان كرد: این داروها محدود كنندۀ بیماری‌اند، به نحوی كه می‌توانند مقدار ویروس در بدن را نزدیك به صفر برسانند و همچنین مانع سرایت آن به دیگران ‌شود، اما در حال حاضر هیچ واكسنی برای HIV كشف و معرفی نشده است.

مدیر كشوری برنامۀ مشترك سازمان ملل متحد در زمینۀ ایدز افزود: درصورتیكه افراد رفتار پرخطر داشته باشند، انجام آزمایش HIV همیشه و در هر مقطع زمانی توصیه می‌شود، اما باید توجه داشت كه آزمایش باید همراه با مشاوره باشد. اگر آزمایش مثبت باشد باید درمان آغاز شده، شریك زندگی مطلع شود، درصورتیكه آزمایش منفی باشد، باید رفتارهای خاصی تغییر پیدا كند و از روش‌های پیشگیری استفاده شود.

وی در پایان تصریح كرد: خویشتن‌داری و حفظ اخلاق را باید در اصول خوب زیستن در نظر گرفت. جوانان و همۀ مردم باید از اطلاعات كافی دربارۀ این بیماری برخوردار باشند تا بتوانند از خودشان در برابر آن محافظت كنند.

این برنامۀ رادیویی را سیاوش صفاریان‌پور اجرا می‌كند و تهیه كنندۀ آن شایان بهلولی و سردبیرش احسان مهرجوست و كار روابط عمومی آن را عطیه محسنی انجام می‌دهد.

رادیوم را از صفحه شبكه‌های اجتماعی به نشانی ra.radium دنبال كنید.

دسترسی سریع
رادیوم