سیاوش صفاریان پور و كاظم كوكرم در بخش پروندۀ ویژه با موضوع ماهی جنگجو در رادیوم.
این برنامه از حضور ماهیهای جنگجو در خلیج فارس خبر میدهد. بسیاری از مردم هنگامی كه به سفرهای دریایی میروند و به خود جرئت میدهند و وارد آبهای اقیانوس یا رودخانه میشوند، اطلاعاتی در خصوص حیوانات خطرناكی كه احتمال دارد هر لحظه جانشان را تهدید كند ندارند و وقتی وارد آب میشوند ممكن است یك كوسه ماهی قسمتی از بدنشان را قطع كند؛ یك سفره ماهی آنها را بگزد یا اینكه یك گروپر غولآسا آنها را ببلعد.
اما شاید اصلاً به فكر شما هم نرسد كه امكان دارد در وسط آب، دچار برقگرفتگی بشوید. برقی كه عمداً موجود آبزی تولید كرده و برای متوقف كردن قلبتان كافی است!
این برنامه برای فرار شما از دریا و رودخانه نیست، همۀ ما باید اطلاعات زیادی از خطرهای اطراف خود داشته باشیم، چه خطرهایی كه در خشكی ما را تهدید می كنند و چه خطرهای داخل دریا.
اگر تا كنون سفری به چابهار یا كنارك داشتهاید شاید متوجه ماهیای كه بیشتر شبیه سفره ماهی است شده باشید. اگر شناگری ندانسته پا به روی این سفرهماهی برقدار بگذارد به طور حتم دچار برقگرفتگی میشود.
در دریا نزدیك به 250 گونه جانور پیدا میشود كه میتوانند برق تولید كنند و از نیروی آن برای دفاع از خود، فلج كردن طعمه و دریاپیمایی و احیاناً برقرار كردن ارتباط با یكدیگر برای امور مهمی نظیر تولیدمثل استفاده كنند. در میان اینها فقط سفرهماهی برقدار ایرانی است كه با تولید زیاد برق برای انسان ایجاد خطر میكند.
مردم محلی چابهار به این ماهی برقدار، ماهی كرنت و برخی دیگر به آن پتن می گویند. این ماهی با دمش نمیتواند برق تولید كند، بلكه اندام تولید كنندۀ برق آن در بالههای آن قرار گرفته است و بیشتر درون آب توانایی آن را دارد كه برق تولید كند. البته یكی دیگر از سلاحهای این ماهی دم آن است كه وقتی دمش را جمع و سپس به سمت شخصی پرتاب می كند، خارهای سمیای دارد كه باعث مرگ یا ایجاد عفونت در بدن شخص میشود.
این برنامۀ رادیویی را سیاوش صفاریانپور اجرا میكند و تهیه كنندۀ آن شایان بهلولی و سردبیرش احسان مهرجوست و كار روابط عمومی آن را عطیه محسنی انجام میدهد.