سیاوش صفاریانپور با موضوع علم و فناوریهای دنیای سینما و گفتگو با كارشناس بینالمللی سینما، عمید رجبی.
عمید رجبی، متخصص جلوههای ویژه در سینما در گفت و گو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان دربارۀ جادوی سینما اظهار داشت: اگر بخواهیم چگونگی ایجاد تصاویر در سینما را بررسی كنیم به سمت جادو و به عبارت دیگر به سمتی كه غیرممكنها را ممكن سازیم میرویم. جلوه های ویژۀ بصری یكی از اتفاقات مهم در سینماست كه به تنهایی جادو محسوب میشود.
وی ادامه داد: امروزه به دلیل آگاهی مخاطبان و در دسترس بودن اینترنت تماشاگران مانند گذشته غافلگیر نمیشوند و درصورتی كه آنان به برخی سكانسها شك كنند با جستجو كردن در اینترنت امكان تشخیص آن را خواهند داشت.
عمید رجبی با اشاره به فناوری (deep feak) بیان كرد: در این فناوری امكان قراردادن هر حرفی در دهان هر شخصی وجود دارد. هنگامی كه ابزاری ساخته میشود مقابل آن را داریم، این امر نیز توسط متخصصان و ماشینها قابل تشخیص است.
متخصص جلوههای ویژه در سینما دربارۀ پروژۀ جنگ ستارگان و نحوۀ شكل گیری آن عنوان كرد: زمانی این اتفاق رخ میدهد كه ما رایانه را به جلوههای ویژۀ سینما وارد كردیم. جرج لوكاس نیز به دیجیتالی شدن تدوین و سینما تاكید داشت و بر این باور بود كه رایانهها باید بسیاری از اقدامات را انجام دهند. از آن روز به بعد همۀ ناممكنها به دلیل وجود علم ممكن شد و دستگاههایی برای كمك به خود و تسهیل امور ساخته شد.
وی افزود: نرم افزارها و تصاویر متعددی كه خلق میشوند ریاضیات در پشت آنها وجود دارد. اگر بخواهیم حركاتی از افراد بسازیم به ضبط آن حركات با رایانه نیازمندیم.
عمید رجبی با اشاره به اینكه رنگها نقش بسیار مهمی برای مخاطبان دارد بیان كرد: افرادی وجود دارند كه در زمینۀ رنگها تحصیل میكنند و روی پردازش رنگ دستگاههایی كه امروزه در دسترس ما قرار دارند، كار میكنند.
متخصص جلوههای ویژه در سینما با تاكید بر اینكه در همۀ جشنوارههای بزرگ دنیا بخشی وجود دارد كه به بزرگ ترین فناوریهای سینما نیز جایزه داده میشود گفت: در جشنوارههای متعدد در دنیا به بزرگ ترین فناوریها و تحقیقات علمی سینما جایزه میدهند و سینما فقط به بازیگران و كارگردانان خلاصه نمیشود و امیدواریم كه در كشور ما نیز این فرهنگسازی انجام شود.
سیاوش صفاریان روایت علم و فناوری را اجرا میكند و شایان بهلولی تهیه كنندۀ برنامه و احسان مهرجو سردبیر برنامۀ رادیوم است.