رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

تراریخته در رادیوم

قسمت دوم رادیوم و محصولات تراریخته و طبیعی.

1399/08/06
|
11:13
|

كاظم كو كرم، در گفت و گو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان، دربارۀ محصولات تراریخته اظهار داشت: منظور از محصولات تراریخته محصولاتی‌ است كه به نحوی ژنتیك آنها مهندسی شده و تغییر یافته است و صفات مشخصی در آنان خاموش یا برانگیخته می‌شود.

وی افزود: تلاش برای تولید محصول باكیفیت از نظر ژنتیك در چند دهۀ اخیر اتفاق نیفتاده است. از زمانی كه گیاهی را قلمه می‌زدیم، سعی بر تولید پرتقال‌های درشت‌تری داشتیم و می‌خواستیم محصولاتی با پوست نازك‌تر و تخمه‌های كمتری به دست آوریم، با استفاده از فنون متعدد كشاورزی این صفات را اعمال می‌كردیم و به نحوی این مهندسی را به كار می‌گرفتیم.

كو كرم با اشاره به تفاوت مهندسی‌های امروزه و سال‌های گذشته بیان كرد: تفاوت مهندسی امروزه با گذشته در این است كه امروزه این اقدام را هدفمندتر انجام می‌دهیم و شناخت بیشتری دربارۀ DNA محصولات پیدا كردیم. بنابراین می‌توانیم صفت خاصی مثل مقاومت دربرابر یك آفت را ایجاد كنیم كه البته از روش‌های علمی تبعیت می‌كنیم، به این صورت كه اگر از انواع آزمایش‌ها سربلند بیرون آمدند، سپس اقدام‌های مورد نظر را انجام خواهیم دادیم و گواهینامه‌های لازم برای عرضه شدن در سطح عمومی آن صادر خواهد شد.

وی ادامه داد: در كشاورزی كه اكنون مرسوم است برای سیر كردن شكم مردم دنیا با استفاده از كودهای متعدد از آفت‌ها جلوگیری می‌كنیم تا از زمین های كشاورزی كوچك بیشترین بهره را ببریم. بسیاری از گونه‌های گندم و جو در دنیا وجود دارد كه اهلی نمی‌شوند. هنگامی كه ما برای اهلی كردن ان اقدام می‌كنیم به این معناست كه در طبیعت دست برده‌ایم.

كو كرم با اشاره به اینكه در پرورش محصولات طبیعی از هیچ سمی استفاده نمی‌شود گفت: تولید محصولات طبیعی قیمت زیادی دارد، بنابراین شانس زیادی برای فروش در بازار ندارند. به همین دلیل با استفاده از سمپاشی می‌توانیم از یك درخت به جای ده كیلو‌ میوه 30 كیلو برداشت كنیم.

وی با اشاره به اینكه منابع آب برای تولید برخی محصولات كشاورزی كافی نیست، عنوان كرد: برای تولید محصولات كشاورزی مورد نیازمان باید از فناوری‌های روز بیشتری استفاده كنیم. بسیاری از كشور‌های اروپایی به دلیل وجود منابع كافی آب، همانند وجود انرژی‌های متعدد در كشور مانیازی به فناوری روز دنیا ندارند.

كو كرم با تاكید بر اینكه همۀ گروه‌های جامعه از جمله سیاسی، اقتصادی و علمی درگیر این موضوع می‌شوند، بیان كرد: افراد برای منافع خود مردم را به استفاده از محصولات تراریخته ترغیب می‌كنند، این در حالی است كه محصولات تراریخته و غیرتراریخته برتری‌ای به یكدیگر ندارند.

ما برای خرید هر محصول باید پروانۀ ساخت و بهره برداری و استاندارد و نشان سازمان غذا و دارو را بررسی كنیم و اگر این علامت‌ها را داشت به این معناست كه كالا مراحل سلامت را پشت سر گذاشته است.

وی در پایان تصریح كرد: چه از محصولات كشاورزی سنتی و چه از محصولات تراریخته استفاده كنیم، در صورتی كه استانداردها را رعایت كرده باشند، محصولات سالم و مورد اعتماد خواهند بود. مهم این است كه ترارریخته بودن یا نبودن آن روی محصول درج شده باشد تا خریداران با انتخاب خود آن را خریداری كنند.


این برنامه رادیویی را سیاوش صفاریان پور اجرا می‌كند و تهیه كنندۀ این برنامه شایان بهلولی و سردبیر محتوایی برنامه احسان مهرجوست.

دسترسی سریع
رادیوم