رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

آلزایمر و راه‌های مقابله با آن

گزیده‌ای از پرونده ویژه برنامه رادیوم، روز 4 دی.
گفتگو با دكتر علی مهنام‌فر متخصص مغز و اعصاب علوم اعصاب در رابطه با آلزایمر.

1402/10/05
|
13:45
|

با پیشرفت علم و شناخت بیشتر نسبت به آلزامیر نگرانی‌های ما انسان‌ها نیز بیشتر شده است، ما هر كدام با كوچكترین فراموشی به این فكر می‌كنیم كه آیا با تهدید آلزایمر مواجهیم؟!

شایع‌ترین زمان شروع آلزایمر حدودا از 65 سالگی به بعد است، اما متاسفانه آلزایمر زودرس از 30 تا 40 سالگی شروع می‌شود.

اما اختلال آلزایمر چگونه به وجود می‌آید، آیا ما با یك روند تدریجی مواجه‌ایم یا آلزایمر به یكباره به‌وجود می‌آید؟!

یكی از اصلی‌ترین نشانه‌های آلزایمر تغییر در خل و خوی فرد است، مثلا فردی معمولی ناگهان رفتارهای همراه با شك و تردید از خود نشان می‌دهد كه باعث تعجب نزدیكانش می‌شود. یا در برخی موارد وسایل را در جاهای عجیب قرار می‌دهد، مثلا تصور كنید فردی سشوار را درون یخچال بگذارد، این رفتار می‌تواند به عنوان اولین نشانه‌های آلزایمر لقب بگیرد.

اما آلزایمر به یكباره اتفاق می‌افتد یا تدریجی خود را نشان می‌دهد؟!

آلزایمر اختلالی است كه در طول زمان اتفاق می‌افتد ولی علائم فراموشی خود را به یكباره نشان می‌دهد و بعد از مدتی باعث می‌شود فرد زمان و فضا را گم كند.

اما مسئله اساسی اینجاست كه آلزایمر اجتناب ناپذیر است و زمانی كه اتفاق بیوفتد قابل درمان نیست، به همین خاطر نیز اختلال آلزایمر شناخته می‌شود. اگر آلزایمر را یك ساعت شنی در حال خالی شدن در نظر بگیریم، ما نمی‌توانیم جلوی آن را بگیریم، نهایتا با كج كردن این ساعت می‌توانیم سرعت پیشرفت آن را كمتر كنیم. با توجه به نوع اختلال هر فرد، ورزش، فیزیوتراپی، یادآوری و دیدن عكس و فیلم‌های قدیمی جدول حل كردن و... می‌تواند به كم كردن سرعت این اختلال كمك كند.

اما قبل از بروز آلزایمر هم راه‌هایی وجود دارد كه با در نظر گرفتن آن‌ها می‌توان ابتلا به آلزایمر را به تعویق انداخت. شما می‌توانید با ورزش منظم، كنترل استرس و اضطراب، كنترل خواب منظم، عدم اعتیاد به سیگار، مواد مخدر، الكل و... ابتلا به آلزایمر را چند سالی به تعویق اندازید.

دسترسی سریع
رادیوم