رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

جایزه علمی مصطفی و جزئیات آن

گزیده ای از گفتگوی ویژه برنامه رادیوم 8 مهر.
حسین ریوندی مدیر ارتباطات و ترویج بنیاد مصطفی در رابطه باپنجمین دوره از جایزه بنیاد مصطفی (ص).

1402/07/10
|
07:39
|

با شروع پنجمین دوره رویداد علمی مصطفی مروری می كنیم بر تاریخچه این جایزه علمی.

1500 در دنیا حدود به جایزه علمی معتبر وجود دارد كه بیشتر آن ها در كشوهاری غربی و اروپایی برگزار می شود. از آن جایی كه جوایز علمی و فناوری تاثیر بسزایی در رشد و پیشرفت علمی یك كشور دارند؛ سال
91 در شورای عالی انقلاب فرهنگی الگوسازی جایزه مصطفی با ماموریت تجلیل و از دانشمندان برجسته جهان اسلام مصوب شد.

این جایزه به آثار نوآورانه در مرزهای دانش در حوزه های ICT، نانو تكنولوژی، علوم زیستی و پزشكی و حوزه عمومی علوم پایه و مهندسی اعطا می شود و تلاش می شود این جایزه به یك نماد شایستگی و برتری علمی تبدیل شود. همچنین مبلغ هر یك از جایزه ها 500 هزار دلار تعریف شده است.

در ادامه مروری می كنیم بر جوایز اعطایی پنجمین رویداد مصطفی.

جایزه در بخش دانشمندان غیر مقیم در كشورهای اسلامی به صورت مشترك به احمد حسن و امید فرخ نژاد اعطا شد.

احمد حسن، دانشمند مصری دانشگاه كوئینز كانادا با موضوع تحقیق «كاوش مخازن نرم افزاری(MSR)» برگزیده حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات در این دوره از مسابقه جایزه مصطفی (ص) بود.

امید فرخ نژاد نیز استاد ایرانی دانشگاه هاروارد نیز با تحقیق بر روی «طراحی، توسعه و ارزیابی بالینی داروهای نوین بر پایه نانوذرات پلیمری» توانست جایزه مصطفی (ص) را در حوزه علم و فناوری زیستی و پزشكی دریافت كند.

جایزه در بخش دانشمندان مقیم در كشورهای اسلامی نیز به صورتی مشترك به سامیا خوری، احمد فوزی اسماعیل مورات و اویسال اعطا شد.

در حوزه علم و فناوری زیستی پزشكی، سامیا خوری نیز كه استاد دانشگاه بیروت است، با تحقیق بر روی «رویكردهای نوین در بیماری MS» برنده دیگر این جایزه بود. احمد فوزی اسماعیل، استاد دانشگاه علم و فناوری مالزی با كار بر روی «توسعه كاربردهای فناوری غشا» برنده جایزه مصطفی(ص) در حوزه علوم پایه و مهندسی شد و مورات اویسال نیز از دانشگاه نیویورك در ابوظبی با كار بر روی «ارتباطات بیسیم نوری» برنده جایزه در حوزه فناوری اطلاعات شد.

دسترسی سریع
رادیوم