مهرجو سردبیر برنامه «رادیوم» در بخش ”آخرین اخبار دنیای علم و فناوری” بیان كرد: یك گروه از پژوهشگران دانشكده علوم و فنون نوین دانشگاه تهران، موفق به سنتز لایه تاریكی شدند كه به نوعی می توان گفت؛ یكی از تاریك ترین مواد موجود در دنیا است.
آقای صادقی یكی از پژوهشگران این طرح گفت؛ جذب یا جذبش شكاف الكترومغناطیسی فرآیندی است كه در آن انرژی یك فوتون توسط ماده گرفته می شود. هر چقدر میزان جذب نور در اجسام بالاتر باشد، رنگ آنها به تیرگی بیشتری سوق پیدا می كند. بنابراین جذب حداكثری نور، منجر به پدید آمدن رنگ فوق سیاه خواهد شد و یك تركیب فوق سیاه، بخش قابل توجهی از نور تابیده شده به خودش را جذب می كند و تقریبا هیچ نوری را بازتاب نمی دهد.
ایشان گفته اند؛ این تركیبات فوق سیاه دانه، رنگدانه یا تركیب شیمیایی جدیدی نیستند، بلكه نانو ساختارهای منظمی متشكل از نانو لوله های كربنی هستند كه شیوه آرایش و میزان تراكم در آنها نقش اصلی را در جذب فوق العاده تابش ایفا می كند. ماده ای كه این تیم پژوهشی ایرانی سنتز كردند، نزدیك به 99/7 درصد، نوری كه به آن تابیده می شود را جذب می كند. فقط 0/3 درصد را بازتاب می كند. بدین ترتیب اگر یه سطحی را با این ماده پوشش دهیم، دیگر آن سطح قابل دیدن نیست. لذا اصلا نوری بازتاب نمی شود كه بخواهد به سمت چشم ما بیاید و بخواهیم آن را ببینیم، بنابراین زنجیره بازتاب قطع می شود و عملا هویت دیداری آن شئ را متوجه نخواهیم شد و هیچ چیزی را نخواهیم دید. زیرا بازتابی ندارد، فقط یك محدوده تاریك را می بینیم و فكر نمی كنیم كه آن یك شئ است.این لایه ها در فناوری استتار،در صنعت هواپیما، صنایع نظامی ، صنایع هنری وپزشكی می توانند كاربرد بسیاری داشته باشند.
این سردبیر اضافه كرد: گروهی از محققان با همكاری « امید ویسه» پژوهشگر ایرانی، یك نو پوست مصنوعی جدید ابداع كردند كه خون در آن جریان می یابد و می توان از آن برای آزمایش های بیشتر هم استفاده كرد.این پوست مصنوعی از نوعی هیدروژل ابداع شده و در تحقیقات متعددی از جمله پاكسازی آب تا جایگزین كردن غضروف انسانی به كار رفته است.این ماده توسط محققان دانشگاه «رایس» ابداع شده است و در دانشگاه تولان، با پرینتر 3 بعدی به چاپ رسیده است.
این وصله های هیدروژل حاوی كانال های مقلد رگ های خونی هستند.می توانند مایعات مختلف از جمله؛ خون انسان یا گونه های دیگر موجودات را به آنها تزریق كرد.
پژوهشگران برای آزمایش وصله هیدروژلی خون گرم انسان را به آن تزریق كردند و در مرحله بعد 6 قطعه از آن را در جعبه پلاستیكی با پشه ها قرار دادند. این جعبه مجهز به دوربین هایی شدند كه هركدام از آن ها یك وصله پوستی را رصد می كردند، برای اینكه مشاهده كنند، آیا پشه ها می روند به سمت این پوست های مصنوعی حاوی خون انسان یاخیر؟ مشاهده كردند كه پشه ها به آن سمت می روند، اگر چه یك مقدار درصدش كمتر است، اما نتایج خیلی امیدوار كننده بود كه از طریق این پوست دیگر نیازی به خرید پوست حیوانات برای آزمایش ها و پژوهش های بیشتر نباشد.