بعد از پایان جام جهانی قطر، باید دید كه تیم ملی ایران تجربهای از این دوره كسب كرده یا قرار است روند قبلی و بینظمیها ادامه داشته باشد.
سیدمهدی سیدصالحی در گفتوگو با برنامه آفساید درباره این موضوع گفت: «جام جهانی نشان داد كه بدون برنامهریزی، بدون كار و بدون اتحاد نمیتوانیم موفق باشیم.
مثلاً كشوری مثل قطر نشان داد كه یك كشور كوچك چه كارهایی میتواند انجام دهد و از سال 1391 ساخت اكثر هتلهایش شروع شده بود و از ابتدا برای آن برنامه داشت.»
وی درباره تاثیر مدیریت در جام جهانی گفت: «ما در جام جهانی گذشته به اسپانیا باختیم و با پرتغال مساوی كردیم ولی این دوره دیدیم كه كره جنوبی و ژاپن و مراكش این تیمها را بردند. این نشان دهنده این است كه آنها برنامهریزی داشتند.
ما اگر هدف نداشته باشیم مطمئناً نمیتوانیم موفق باشیم. ما این دوره جام جهانی را از دست دادیم چون به جای اصل به دنبال حاشیه هستیم.
برای دوره بعد آسیا 8 سهمیه دارد. ما باید از الان برنامهریزی داشته باشیم تا چهار سال آینده مربی بتواند تیم را آماده كند.»
سیدصالحی درباره اولویت مدیریت بر دیگر موارد گفت: «مدیریت مد نظر ما اصلاً در فوتبالمان وجود ندارد. مثلا یك مدیر باشگاه فوتبالی فقط به دنبال این است كه نتیجه بگیرد تا باقی بماند.
پس باید مدیرانی داشته باشیم كه كار بلد باشند و بتوانند از نظر اقتصادی و ورزشی كار را جلو ببرند. اینها در كنار هم شكل میگیرد.»
وی با اشاره به اینكه الان فرصت آزمون و خطا برای مدیریت نیست، گفت: «ما چند دوره پشت سر هم در جام جهانی بودیم و انتظارات هم به تبع آن بالا میرود. اما برای این دوره چند بازی تداركاتی داشتیم؟
تا زمانی كه تفكر الان را تغییر ندهیم و مدیریت را عوض نكنیم، ممكن است حتا با 8 سهمیه آسیا هم به جام جهانی نرویم.»
سیدصالحی درباره بار فنی جام جهانی این دوره گفت: «این دوره، دوره خیلی پرباری بود و هر تیم تفكر جدیدی را به این جام اضافه كرد.
تیمهای آسیایی هم در حال پیشرفت هستند. ژاپن و كره و استرالیا صعود كردند و عربستان توانست آرژانتین را ببرد. اما این ماییم كه در حال پسرفت هستیم.
به نظرم این جام جهانی، جام لبخندها و گریهها بود و تفكراتی كه فوتبال را در مسیر رشد قرار داده است.»