با پایان یافتن كار علیرضا فغانی در جام جهانی قطر، این سوال پیش میآید كه سیستم داوری برای آموزش و تربیت، چه كارهایی انجام داده و چه برنامههایی برای آینده دارد؟
علی خسروی در گفتوگو با برنامه آفساید درباره این موضوع گفت: «برای علیرضا فغانی هم ما كاری نكردیم. اگر كسی در این كشور تا مسابقات جهانی و المپیك رفته، به خاطر هوش و ذكاوت خود او بوده و ما سیستمی نداشتیم و فقط آنها را معرفی كردهایم.
با وجود آنكه باید ما یك ساز و كار مناسبی برای این كار داشته باشیم، الان 7تا داور بینالمللی و 9تا داور بینالمللی در فوتبال و فوتسال داریم كه باید لیاقتشان را نشان دهند.»
وی تصریح كرد: «باید بعد از علیرضا فغانی یك فكری داشته باشیم و از تمام دانش و تكنولوژی ای.اف.سی و فیفا استفاده كنیم. همچنین میتوانیم از افراد باتجربه كمك بگیریم تا سیستم دپارتمان و آموزش ما ساماندهی شود.
هرچند كه ما این سیستمهای كوتاه مدت را داریم، اما جواب نمیدهد و باید طرحی نو داشته باشیم تا ضمن معرفی، سفارشهای لازم را هم به آنها بكنیم.»
خسروی با اشاره به اینكه قبلاً هم چنین مسئلهای بیان شده اما كسی به آن اهمیت نمیداد، گفت: «از روزی كه آمدهایم، هیچ جلسهای آقای تاج و دبیران كل و هیئت رئیسه با ما نداشتند.
پیشنهاد میدهم كه جلسهای مشترك با اعضای هیئت رئیسه، آقای تاج و آقای ممبینی داشته باشیم تا آنجا بگوییم كه اگر بخواهیم علیرضا فغانی و امثال او را در مسابقات بینالمللی داشته باشیم، باید چه كار كنیم.»
وی با اشاره به اینكه مشخص نیست در جام ملتهای آسیا 2024 از طرف ایران تیم داوری حضور داشته باشد یا خیر، گفت: «الان برای كسانی كه ادعا داشتند مانند آقای فغانی داوری میكنند، راه باز است و میتوانند خودشان را ثابت كنند. آنها هم طی سیستمی كه شش ماه است تاسیس شده، استعدادیابی شدهاند.
كمیته داوران حداقل این فضا را به وجود آورد كه سیستم سنتی كنار برود و داورها بر اساس شایستگی انتخاب شوند.»
خسروی در پایان گفت: «ما میگوییم كه احتیاج به دانش و تكنولوژی جدید داریم و به نظرم یكی از افراد باتجربه كه به كشورهای مختلف میروند را به مدت یكسال بیاوریم و از تجربیاتشان استفاده كنیم.»