آسیب روانی طلاق برای مردان بسیار بیشتر است، شاید پس از طلاق آسیبهای فرهنگی و اجتماعی برای بانوان وجود داشته باشد، اما آسیب روانی و عاطفی برای مردان بسیار شدیدتر است.
كارشناس مسئول آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی گفت: روزانه حدود 150 نفر متقاضی طلاق در مراكز پذیرش میشوند. باید توجه داشت كه حدود 88 مركز دولتی و غیردولتی در استان وجود دارد كه با این طرح همكاری میكنند. و چون دغدغهی این مراكز سلامت خانواده و در نهایت سلامت جامعه است در راستای حل این مشكل، سرمایه گذاریهای لازم را انجام دادهایم.
وی تصریح كرد: خردادماه 1395 كه شروع به كار این طرح بوده است تا به امروز، حدود 5 هزار سازش داشتهایم كه حدود 17 درصد سازش است. افرادیاند كه ممكن است تنها در یك جلسه از جلسههای مشاورهها شركت كرده باشند، بنابراین ممكن است كه این افراد نیز از طلاق خود منصرف شده باشند.
این كارشناس مسئول آسیبهای اجتماعی بهزیستی خراسان رضوی توضیح داد: تلاش ما بر این است تا آسیبهای ناشی از طلاق را كاهش دهیم، بنابراین صرف كاهش آمار طلاقهای قطعی هدف ما نیست. درنتیجه حتی اگر یك مورد را هم بتوانیم از طلاق منصرف كنیم برایمان ارزشمند است.
وی با اشاره به نیاز جامعه در راستای اقدامات فرهنگی برای جلوگیری از روند روبه رشد طلاق تشریح كرد: باتوجه به اوضاع فرهنگی كه در جامعه وجود دارد، باید فرهنگ استفاده از مشاور برای گرفتن تصمیمهای مهم زندگی ایجاد شود. در جامعهی ما فرهنگ افراد در حوزهی انسانی و روابط بسیار ضعیف است. در واقع افراد باید پس از ازدواج با كوچكترین مشكلی كه روبه رو می شوند، از كمك مشاور استفاده كنند، اما متاسفانه فرهنگ جامعه به این مرحله نرسیده است. بنابراین قانون مشاوره های اجباری پیش از طلاق، خانواده ها را مجبور میكند كه از مشاور، كمك بگیرند.