عصر من شنبه تا پنجشنبه از ساعت ساعت 15 به مدت 45 دقیقه

هنر مقدس جاده فرعی معماری ایرانی

معماری یا مهرازی یعنی ارائه بهترین راه حل، چه استفاده از راه‌حل‌های گذشته، چه خلق راه‌حل جدید برای رسیدن به هر هدفی.معماری هنر و دانش طراحی بناها و سایر ساختارهای كالبدیست."عصر من" 2مرداد به موضوع معماری ایرانی در دوره اسلامی پرداخت.

1397/05/06
|
12:51
|

به‌گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیوجوان؛ معماری یا مهرازی یعنی ارائه بهترین راه حل، چه استفاده از راه‌حل‌های گذشته، چه خلق راه‌حل جدید برای رسیدن به هر هدفی.معماری هنر و دانش طراحی بناها و سایر ساختارهای كالبدیست."عصر من" 2مرداد به موضوع معماری ایرانی در دوره اسلامی پرداخت.

از آنجا كه جوانان زیادی به موضوع معماری علاقمند هستند برنامه "عصر من" برآن شد كه به این موضوع بپردازد. همان طور كه از نام این سبك معماری پیداست پیدایش این سبك با ظهور اسلام و تاثیر آن بر معماری رواج یافت و نمودهای آن را می توان در مساجد، آرامگاه ها، قصرها و دژها مشاهده نمود.

از اولین نمودهای این هنر می توان به گنبد صخره (Dome of the Rock (Qubbat al-Sakhrah)) در اورشلیم اشاره نمود. كه در قرن 6 میلادی ساخته شد و كاشی هایی با نقوش آبی، سبز و طلایی از گل، بته و تاج بود. در مكان معبد دوم اورشلیم. مسلمانان باور داشتند این مكان مكانی بود كه پیامبر اسلام از آن به بهشت عروج نموده بود.بنای دیگری با همین نمونه مسجد بزرگ دمشق است كه بر روی یك معبد رومی بازسازی شد و باور بر این است كه نقوش گل، درخت، شهر و .. همان بهشت برین است كه به مسلمان باتقوا وعده داده شده است. در هر دوی این مساجد از سبك برش سنگ سوریه ای استفاده شده است و رواج گنبد در هنر معماری اسلامی است.


در واخر قرن 7 و اوایل قرن هشتم استفاده از هنر گچ كاری در معماری به اوج رسید كه نمونه آن را در قصر صحرا (Khirbat al-Mafjar) در اردن امروزی می توان یافت. هنر اسلامی با تغییر پایتخت امپراطوری عباسیان به بغداد و سپس به سامرا نیز نمونه هایی را به یادگار گذاشت. از آن جمله می توان به مسجئ بزرگ سامرا اشاره نمود كه مناره های یلند آن مثال زدنی است. هم چنین هنر معماری ایران در دوران ساسانیان نیز تا قبل از قرن 10 میلادی نمونه ای از دوران اوج هنر معماری اسلامی است كه بر كشورهای اطراف نظیر سوریه نیز اثرگذار شد.


باگسترش قلمرو مسلمانان به اسپانیا و شمال آفریقا معماری اسلامی در این كشورها اثرگذار شد و معماران با سبك معماری اسلامی در این مناطق به ساختن بنا پرداختندو نمونه ای از آن مسجد حسنین در قاهره است كه نمودهایی از هنر معماری اسلامی ایران در آن نمایان است.


انتهای پیام/

دسترسی سریع
عصر من