عصر من شنبه تا پنجشنبه از ساعت ساعت 15 به مدت 45 دقیقه

روحانیت روحانیت و سینما ایران

بررسی موضوع روحانیت در سینمای ایران

1397/10/16
|
11:17
|

در مذهب اسلامی شیعه، روحانیان دارای اهمیت زیادی است. در طول تاریخ معاصر ایران، دین و مذهب بارها و در موارد گوناگون از طریق اعمال نفوذ روحانیون، در سیاست تأثیر گذاشته‌است. نهضت تنباكو، انقلاب مشروطه، كودتای 1332، جنبش ملی شدن صنعت نفت و انقلاب سال 57 ایران از جمله وقایعی است كه تماماً یا بخشی تحت تأثیر روحانیون شیعی صورت گرفته‌است.

سابقه‌ی حضور سینما در كشورمان به اواخر دوران قاجار باز می‌گردد، زمانی كه به دلیل گسترش رابطه‌ی ایرانیان با غرب اسباب زندگی غربی و سرگرمی‌های رایج در غرب به ایران سرازیر شد. از همان زمان به دلیل اینكه سینما در میان مردم به عنوان سوغات ینگه دنیا شناخته می‌شد روحانیت به عنوان پاسداران دین و مذهب به دلیل ترسی كه از هجوم فرهنگ غرب به سرزمین‌های اسلامی وجود داشت، از پا گرفتن چنین اسباب سرگرم‌كننده‌ای ناراضی بودند.

در عصر پانزدهم دی با توجه به نزدیك شدن جشنوار فیلم فجر نگاه دقیق‌تری به فیلم‌سازی در ایران داشتیم. از جمله موضوع‌های پرداختی در این برنامه‌ موضوع روحانیت در سینمای ایران بود كه همراه با گزارشی از فریبا كرمی و به همراه كارشنانس برنامه حجه الاسلام محمودی حضور نقش روحانیت در سینمای ایران از ابتدا تا‌ كنون را مورد بررسی قرار دادیم.

همچنین در بخش تازه‌های فرهنگی همراه با جناب آقای داروغه زاده، دیبر جشنواره‌ی فیلم فجر، به معرفی فیلم‌های راه یافته به جشنواره پرداختیم. كارشناس امروز برنامه نیز جناب آقای محمد حسینی بود كه به بررسی فیلم‌نامه در فیلم‌های سینمای ایران پرداخت.

دسترسی سریع
عصر من