عصر من شنبه تا پنجشنبه از ساعت ساعت 15 به مدت 45 دقیقه

حماسه سرایی پهلوان، ادبیاتش هم نمی میرد

حماسه نوعی از اشعار وصفی است كه مبتنی برتوصیف اعمال پهلوانی و مردانگی‌های قومی باشد كه شامل مظاهر مختلف زندگی آنان گردد ."عصر من" با نگاه خاصی به موضوعات فرهنگی هنری می پردازد كه در دوم تیرماه ادبیات حماسی را مورد بررسی قرارداده.

1397/04/06
|
09:02
|

به گزارش گروه چندرسانه‌ای رادیو جوان؛ حماسه نوعی از اشعار وصفی است كه مبتنی برتوصیف اعمال پهلوانی و مردانگی‌ها و افتخارات فردی یا قومی باشد كه شامل مظاهر مختلف زندگی آنان گردد.عصر من با نگاه خاصی به موضوعات فرهنگی هنری می پردازدودر2 تیرماه ادبیات حماسی را مورد بررسی قرارداده.

حماسه گونه‌ای از متون وصفی است كه به توصیف اعمال پهلوانی و افتخارات و بزرگی‌های قومی یا فردی می‌پردازد. محققان منظومه‌های حماسی را به دو نوع تقسیم كرده‌اند: منظومه‌های حماسی طبیعی و ملی كه خود به دو گونه حماسه‌های اساطیری و پهلوانی مانند قسمت عمده‌ای از شاهنامه و منظومه‌های حماسی تاریخی مانند اسكندرنامه بخش می‌شود و منظومه‌های حماسی مصنوع همچون هانرید اثر ولتر.یَلنامه و پهلوان‌نامه واژه‌هایی پارسی‌تبار و برابرهای پارسی سره واژه عربی حماسه هستند. یل به معنی پهلوان است.

از مهم‌ترین ویژگی‌های حماسه آن است كه مدت‌ها پس از حوادثی كه از آن‌ها سخن می‌گوید پدید می‌آید، اما به‌طور معمول معتقدات و آثار فكری و اجتماعی دوران شاعر با اعتقادات و سنت‌هایی دورانی كه حماسه در آن بیان می‌شود اختلاط نمی‌یابد و شاعر با حذف كردن نشانه‌های فرهنگی دوران پیشین، آثار و نشانه‌ها ی زمان خود را در حماسه نمی‌آمیزد.
به‌طور كلی حماسه‌های پهلوانی و دینی كه با ایام و لحظات خاصی از حیات ملی یك قوم در ارتباط است؛ دورانی كه مردمان پیشین با مدنیت ساده و ابتدایی خود در تلاش برای تشكیل ملیت و تمدن خود بوده‌اند. موضوع داستان‌های حماسی همیشه نخستین دوره‌های تمدن آن ملت است و در دوره‌های ترقی و كمال استقلال و تمدن یك ملت شاعران بیشتر به حماسه‌های مصنوع می‌پردازند.

"عصر من" بررسی كرده مارا در آرشیو بشنوید.


انتهای پیام/

دسترسی سریع
عصر من