رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

فناوری عجیب روی میز رادیوم

اگر تا به حال دربارۀ قفل بدبو چیزی نشنیده‌اید، این خبر را دنبال كنید.

1399/09/25
|
11:58
|

هدا عربشاهی، روزنامه‌نگار، در گفت‌وگو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان دربارۀ فناوری‌های عجیب اظهار داشت: دزدیدن دوچرخه در خیلی از كشورها باب است و قفل‌هایی كه صاحبان آنها روی دوچرخۀ خود می‌زنند، معمولا بی‌فایده است و سارقان به راحتی قفل‌ها را باز می‌كنند. در این راستا طراحی امریكایی فناوری جدیدی اختراع كرده است كه اگر قفل به جز صاحب دوچرخه و به زور باز شود، گاز بدبویی ساطع می‌كند؛ بنابراین سبب فرار دزد دوچرخه می‌شود.

وی ادامه داد: خطر احتمالی كه می‌توانست برای این قفل وجود داشته باشد این بود كه اگر حیوانات یا رهگذران به آن برخورد كنند امكان فعال شدن قفل وجود دارد، اما طراح آن تضمین كرده است كه فقط درصورتی‌كه كسی بخواهد با زور و به قصد شكستن قفل آن را باز كند این بوی نامطبوع منتشر می‌شود. عربشاهی با اشاره به اینكه اگر صاحب قفل كلیدش را گم كند می‌تواند آن را بازیابی كند گفت: افراد هنگام خرید قفل كد دریافت می‌كنند و درصورت گم شدن كلید آن كد را به شركت سازنده اعلام می‌كنند و كلید جدیدی تحویل می‌گیرند.

وی دربارۀ اختراع لیوانی كه به ترك افراد معتاد به نوشابه و آب میوه‌های غیرطبیعی كمك می‌كند بیان كرد: هنگامی‌كه در این لیوان آب ریخته شود، رایحۀ میوه‌ از آن ساطع می‌شود و چون بویایی به صورت كاذب حس چشایی را القا می‌كند، زمانی كه افراد درحال نوشیدن آب هستند تصور می‌كنند كه نوشابه می‌خورند، بنابراین به مرور زمان این القا باعث كنار گذاشتن نوشابه و آب میوه‌های غیرطبیعی می‌شود.

عربشاهی در ادامه دربارۀ فناوری دیگری توضیح داد: گروهی از پژوهشگران ژاپنی دانشگاه توكیو در مطالعه‌ای نشان دادند كه در آینده در ساخت باتری به جای لیتیوم می‌توان از شكر استفاده كرد و باتوجه به اینكه قیمت شكر پایین‌تر از لیتیوم است و تولید بسیار سریع‌تری دارد، می‌توان باتری‌های شكری تولید كرد. این بررسی نشان می‌دهد كه اگر شكر را تا دمای 1500 درجه سانتی‌گراد در محیط بدون اكسیژن حرارت دهند، به تركیبی از پودر كربن می‌رسند كه از این پودر می‌شود به جای لیتیوم در ساخت باتری استفاده كرد. البته هنوز دربارۀ عمر مفید این باتری تردیدهایی وجود دارد.

وی با اشاره به اختراع چراغی كه با آب نمك كار می‌كند عنوان كرد: خانم دانشمندی اهل فیلیپین پس از تجربه زندگی در روستایی بدون برق به فكر افتاد كه چراغی ابداع كند كه با سوخت آب نمك روشن شود. استفاده از این چراغ برای مناطق بدون برق بسیار مفید است.

عربشاهی در پایان دربارۀ مدل‌های گوناگون هندزفری‌ها تصریح كرد: در كره جنوبی دستگاه جدیدی به نام sgnl ساخته شده كه وقتی كاربر فقط انگشتش را به گوشش می‌زند، می‌تواند با تلفن صحبت كند. كاربر مچ بند كوچكی را به دست یا ساعت خود می‌بندد و پس از اتصال آن از طریق بلوتوث به تلفن همراه از آن استفاده می‌كند. البته این فناوری با استقبال مواجه نشده است.

رادیوم به تهیه كنندگی شایان بهلولی، میزبانی سیاوش صفاریان‌پور، سردبیری احسان مهرجوست و كار روابط عمومی آن را عطیه محسنی انجام می‌دهد.

دسترسی سریع
رادیوم