در رادیوم آقای دكتر شهرام كجوری از ماجرای طب سوزنی گفت و سیاوش صفاریانپور میزبان ایشان بود.
شهرام كجوری، متخصص طب سوزنی، در گفت و گو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان دربارۀ علمی بودن طب سوزنی اظهار داشت: اگر طب سوزنی در دنیا رواج داشت و میگفتند كه علمی وجود دارد كه با قرص آموكسی سیلین عفونت را برطرف میكند، برای افراد باورپذیر نبود. خاستگاه طب سوزنی در چین بوده است و در ابتدا از سوزن استفاده نمیشده و از وسیلهای به نام بیان كه شبیه سنگ بود، در نقاط طب سوزنی فشار داده میشده است.
وی ادامه داد: طب سوزنی فلسفۀ علمی قویای دارد. در سال 1901 در چین ممنوعیت كار كردن این طب را اعلام كردند و برای آن مجازات تعیین شد، اما پس از انقلاب كمونیستی این طب در چین آزاد شد. جراحی اپاندیس خبرنگار نیویورك تایمز كه بدون بیهوشی و با استفاده از طب سوزنی انجام گرفت سبب شد تا این علم در امریكا نیز معروف شود. متخصص طب سوزنی، داروهای گیاهی، تایچی و سوزن را سه ركن این طب برشمرد و بیان كرد: در ترجمۀ انگلیسی موضوعی به اسم سوزن نداریم و در ترجمهها سوراخ كردن ظریف اندامها آورده شده است.
كجوری دربارۀ تاثیر این سوزنها در بدن عنوان كرد: نقاط طب سوزنی همانند ایستگاههای مترو عمل میكنند و باید در ایستگاه خاص وارد آن شد. بین بیماری و سلامت مرزی وجود دارد و در این زمان میتوانیم به پزشك درمانگر در حوزۀ طب مكمل كه شامل طب سوزنی، طب ایرانی و... میشود مراجعه شود. ضمن اینكه داروهای دیگر را برای بیماری مصرف میكنیم، طب مكمل سرعت درمان را بهبود میبخشد و ما را به سمتی میبرد كه بتوانیم از داروهای كمتری استفاده كنیم. وی افزود: باتوجه به اوضاع اقتصاد مقاومتی در كشور یكی از مسائلی كه در زمینۀ درمان بسیار موثر است، استفاده از طبهای مكمل به ویژه طب سوزنی است، چون به داروهای گران قیمت احتیاج ندارد.
متخصص طب سوزنی با اشاره به اینكه این طب بی درد و بدون آسیب است گفت: این طب هیچ عارضهای را به دنبال ندارد و سوزنها در نقاطی از بدن به نام مریدین یا نصف النهارها فرو میرود كه جریان انرژی از آن عبور میكند، اگر تا حد قانونی سوزن وارد شود هیچ مشكلی برای افراد به وجود نمیآید. كجوری با تاكید بر اینكه دو نوع طب سوزنی داریم تشریح كرد: در دنیا دو نوع طب سوزنی داریم. یك طب سوزنی خیابانی و دو طب سوزنی امپراتوری. طب سوزنی خیابانی همانند طب سنتی عطاریهاست، درحالی كه طب سوزنی تكمیل یك مدار الكتریكی است كه این مدار فاز، نول و كلید مختص خود را دارد و اگر طب سوزنیكار اقدامات اشتباه انجام دهد ممكن است نتایج متناقض بگیرد؛ بنابراین فرد باید به صورت دقیق و با علم این كار را انجام دهد.
وی در پایان تصریح كرد: طب سوزنی هیچ ادعایی در خصوص درمان كامل بیماریها ندارد اما تكمیل كنندۀ طب رایج است. مثلا در امریكا برای درمان ناباروری، فرد ابتدا باید طب سوزنی و سپس آی وی اف انجام دهد تا این امر با شكست مواجه نشود. طب سوزنی همانند دیاگ عمل میكند و با ایجاد هارمونی زمینه را برای بهبود بیماریها فراهم میكند.
این برنامۀ رادیویی را سیاوش صفاریانپور اجرا میكند و تهیه كنندۀ آن شایان بهلولی و سردبیرش احسان مهرجوست و كار روابط عمومی آن را عطیه محسنی انجام میدهد.