رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

فرازمینی‌ها تقدیم می‌كنند

محسن ظهوری در برنامۀ رادیوم از پروندۀ فرازمینی‌ها و ایران باستان با سیاوش صفاریان‌پور سخن گفت.

1399/09/23
|
13:06
|

محسن ظهوری، روزنامه‌نگار حوزۀ باستان شناسی و فرهنگ، در گفت و گو با برنامۀ رادیوم رادیو جوان دربارۀ ردپای موجودات فرازمینی در ایران اظهار داشت: اریك فون‌دنیكن نیز به وجود فرازمینی‌ها در ایران اشاره می‌كند كه یكی از آنها نقش‌های فرقانه در خراسان شمالی است. از دید من این نقش مردی در حال اجرای آیین است، اما اریك فون ‌دنیكن بر این باور است كه آن نقش یك فرازمینی ‌است.

وی با اشاره به اینكه نمی‌توان به سادگی دربارۀ موجودات فرازمینی اظهار نظر كرد گفت: حدود 7 یا 12 هزار سال پیش در نزدیكی خمین جایی به نام تیمره نقوشی پیدا شده است. در این مكان سنگ‌نگاره‌های زیادی وجود دارد كه معنای بسیاری از آنها را متوجه می‌شویم. این درحالی‌ است كه معنای تعداد زیادی از آنها را درك نمی‌كنیم. در تیمره نقش شكار بسیار بزرگی وجود دارد كه پلنگی حكاكی شده و جالب توجه است كه خال‌های روی آن نیز با دقت كشیده شده است. سنگ نگارۀ دیگری شبیه به مكعب همراه به با دو خط پایین آن وجود دارد. خیلی‌ها می‌گویند كه این نقش یك سفینۀ فضایی است. برخی نیز با استفاده از خطوط، فرمولی استخراج كرده‌اند كه فرمول سیلیكون نیمه هادی است، اما شواهد كافی علمی برای این امر وجود ندارد.

روزنامه نگار حوزۀ باستان شناسی و فرهنگ با تاكید بر اینكه ادلۀ كافی برای وجود فرازمینی‌ها در ایران باستان وجود ندارد بیان كرد: وجود این موجودات تنها یك ادعاست و فردی كه این ادعا را دارد مثل انسان باستانی هنگام تصویرگری، تخیل كرده است.

وی دربارۀ وجود بال‌ها در نقش‌های متعدد از جمله انسان‌بالدار در پاسارگاد عنوان كرد: در جیرفت نیز نقوشی از بال وجود دارد. فروهر نقش نیم‌تنۀ انسانی است كه بال دارد و حلقه میان قرار دارد‌. اینكه شاید پس از دو هزار سال بعد از سومری‌ها عقاب حذف شده باشد و انسان بال‌دار باشد و اسطورۀ انسان بال‌دار شكل گرفته باشد، موضوع عجیبی نیست.

ظهوری با اشاره به حرف‌های باستان شناسان تشریح كرد: باستان شناسان از بقایایی كه پیدا می‌كنند و بررسی جزئیات آن با مناطق دیگر آن را شناسایی می‌كنند. این امر در نقوش سومری هم صدق می‌كند و پس از دوهزار سال امكان حذف عقاب و جایگزین كردن انسان وجود داشته است.

روزنامه‌نگار حوزۀ باستان شناسی و فرهنگ افزود: 2500 سال پیش درهای دنیای موازی به روی انسان باز بوده است. حیواناتی كه در تخت جمشید می‌بینیم حیوانات موازی‌اند كه می‌توانستیم آنها را ببینیم و می‌گویند هخامنشیان با قدرت خود آنان را رام كرده‌اند، اما در اسطوره‌ها ردپای آنها را پیدا می‌كنیم.

وی در پایان تصریح كرد: انسان قدرت تخیل دارد، بنابراین می‌تواند رویای خود را در قالب‌های گوناگون پیاده كند. سوال این است كه چرا مخاطبان این تخیلات را واقعی جلوه می‌دهند. چرا ما اسطوره‌ها را واقعی می‌بینیم. تا كنون هیچ مدرك علمی برای وجود موجودات فرازمینی وجود ندارد، بنابراین دلیلی برای باور كردن این موضوعات وجود ندارد.

این برنامۀ رادیویی را سیاوش صفاریان‌پور اجرا می‌كند و تهیه كنندۀ آن شایان بهلولی و سردبیرش احسان مهرجوست و كار روابط عمومی آن را عطیه محسنی انجام می‌دهد.

دسترسی سریع
رادیوم