رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

چای و قهوه چه تاثیری بر بدن ما می‌گذارند؟!

گزیده‌ای از پرونده ویژه رادیوم، روز 27 فروردین.
گفتگو با دكتر كیانا فرحی در رابطه با اثر چای و قهوه در بدن.

1403/01/27
|
19:56
|

به نظر شما چرا در اول صبح چای تا قهوه می‌نوشیم؟
اكثر مردم جهان عادت دارند صبح خود را با یك نوشیدنی كه ذهن آن‌ها را بیدار كند، شروع كنند.
چای و قهوه دارای ماده انرژی بخشی هستند كه حال ما را خوب می‌كند و خواب ما را نیز می‌پراند. این ماده انرژی بخش در قهوه‌ها كافئین و در چای‌ها تئین نام دارد.
تئین، كافئین، آدرنالین كه بدن ما است و دیگر مواد مخدر ، همه اینها موادی هستند كه با ساز و كار ذهن ما در تماس هستند. بعضی از این مواد خوراكی هستند ولی بعضی از آنها در بدن ما ترشح پیدا می‌كنند، كه باعث حال خوب و خوش ما می‌شوند.
به چه علت ترك كردن چای و قهوه برای ما سخت است؟
به دلیل وجود ماده شادی آور كافئین و تئین بدن ما دچار اعتیاد به این مواد می‌شود و همواره احتیاج به این مواد دارد و به همین علت همواره خواهان نوشین چای و قهوه هستیم.
به نظر شما در اول صبح نوشیدنی گرم باید مصرف شود یا نوشیدنی سرد؟
طب سنتی و علمی و متخصصین گوارش بر این باورند كه نوشیدن نوشیدنی گرم در اول صبح بهتر است. به مدت طولانی لوله‌های گوارشی به روی هم خوابیده است، وقتی كه با نوشیدنی سرد بخواهیم این لوله‌ها را در اول صبح از هم باز كنیم بدن دچار شوك می‌شود، در صورتی كه توصیه می‌شود همیشه در زمان ناشتایی معده در اول صبح از مایعات گرم استفاده شود‌.
چای كم رنگ برای بدن مفید است یا چای پر رنگ؟
بر اساس مطالعات جدید چای پر رنگ برای بدن مفیدتر است. به دلیل اینكه چای كم رنگ میزان تئین مورد نیاز را نمی‌تواند تامین كند. بر اساس تحقیقات فراوان دانشمندان به این نتیجه رسیده‌اند كه چای پر رنگ اثرات مخرب كمتری نسبت به چای كم رنگ روی بدن دارد. برای مثال كسانی كه میگرن دارند اگر موقع شروع درد یك چای پر رنگ میل كنند جلوی سردرد آن‌ها گرفته خواهد شد.
آیا مصرف قهوه یا چای روی رنگ بدن و دندان تاثیر می‌گذارد؟
نوشیدنی ها مطلقا روی رنگ پوست تاثیر ندارند، اما رنگ نوشیدنی‌ها صد درصد روی رنگ دندان‌ها تاثیر می‌گذارد و با هیچ روشی نمی‌توان جلوی آن را گرفت. قهوه به عنوان یك رنگ موی بدون آسیب شناخته می‌شود.
در نهایت آیا اعتیاد به چای و قهوه مضر است؟
خیر، این اعتیاد، اعتیاد بدی نیست و تاثیر بدی روی كبد و كلیه ندارد مگر اینكه كسی حساسیت به كافئین یا تئین پیدا كند و در صورت استفاده از كافئین و تئین تپش قلب بگیرد و حالش بد شود.

دسترسی سریع
رادیوم