گزیده ای از پرونده ویژه رادیوم، روز 27 آبان.
گفتگو با دكتر بهاره صفوی دبیر بیست و چهارمین جایزه ترویج علم درباره جوایز اعطایی این رویداد.
جایزه ترویج علم هر ساله در هفته ترویج علم به چهره های شاخصی كه در اشاعه و ترویج علم فعالیت مداوم انجام میدهند اعطا میشود.
اما امسال جوایز به چه كسانی تعلق گرفت؟!
امسال بنابر قوانین و ضوابط این جایزه به 9 نفر اعطا شد كه در ادامه مروری میكنیم بر اسامی آن ها.
شاخه هایی كه در آن جوایز اعطا شد عبارتند از جایزه تلاش پایدار، ترویج در رسانه، ادبیات كودك، جایزه مرحوم هنریك مجنونیان، جایزه مرحوم بهمن بیگی، جایزه فعالیت خلاقانه در علم و در آخر جایزه نهادها، سازمان ها یا موسساتی كه در حوزه ترویج علم فعالیت موثری انجام دادند.
تندیس تلاش پایدار به آقای شهرداد میرزایی رسید. ایشون موسس این جایزه و از موسسان انجمن ترویج علم هستند كه امسال برنده این تندیس شدند.
یكی دیگر از افرادی كه در بخش تلاش پایدار مورد تقدیر قرار گرفتند آقای علی دهباشی بودند. آقای دهباشی كه از افراد تاثیرگذار در حوزه ترویج علم محسوب می شوند در سال های گذشته رویدادهای زیادی را در حوزه های علمی برگزار كردند.
نشان بخش رسانه و ترویج علم به آقای ذوالفقار دانشی اعطا شد.بسیاری آقای دانشی را به عنوان مروج علم نجوم، مدرس و روزنامه نگار حوزه نجوم می شناسند.
در بخش ترویج خلاقانه علم تندیس به سركار خانم معصومه میرحسینی اعطا شد. این مروج علم سال ها در حوزه آموزش علم نجوم در مناطق محروم فعالیت پیوسته ای داشتند.
همچنین دومین تندیس در این بخش به آقای احمد كریمی اعطا شد. این زمین شناس در سال های گذشته فعالیت های بسیاری در حوزه برگزاری تورهای گوناگون در بخش های مختلف ایران انجام دادند كه قابل تقدیر بوده است.
برگزیده تندیس و لوح سپاس در بخش ادبیات كودك به چهره سرشناس این حوزه سركار خانم ایران گرگین اعطا شد.
اما در بخش جایزه محیط زیست تندیس هنریك مجنونیان به مروج جوان علم یعنی پویا نیكجو رسید. این فعال محیط زیستی همواره كاوشگری حرفه ای خود در طبیعت را با همراهی كودكان انجام میدهد.
برگزیده تندیس بزرگداشت مرحوم بهمن بیگی در بخش معلمان مناطق محروم به مراد حاصل پشنگه؛ به دلیل سالها تلاش برای اعتلای علم و اندیشه بین دانشآموزان عشایر فارس و خوزستان اعطا شد.
برگزیده تندیس و لوح سپاس در بخش نهادها و سازمانهای مروج علم به موزه صلح تهران
به پاس انجام فعالیتهای علمی و آموزشی با هدف ترویج فرهنگ صلح از طریق نشان دادن پیامدهای ناگوار جنگ و خشونت و آثار زیانبار آن بر انسانها و محیط زیست و ایجاد محملی برای گفتگو، پژوهش و فرهنگ سازی به جای تماشای صرف اشیاء تاریخی اعطا شد.
و در آخر لوح سپاس برای مستند علمی “كاپیتان من” به آقای بهرام رادان به عنوان هنرمندی كه تلاش برای ترویج علم از طریق عمومی سازی انجام دادند اعطا شد.