رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

روز جهانی آلزایمر و نكاتی كه درباره آن باید دانست

گزیده ای از پرونده ویژه 29 شهریور برنامه رادیوم.
گفتگو با دكتر علی مهنام فر متخصص علوم اعصاب در رابطه با آلزایمر به مناسبت روز جهانی آلزایمر.

1402/06/31
|
12:57
|

اول از همه باید پرسید كه آلزایمر از چه سنی شروع می شود؟!
در برخی موارد كه با آلزایمر زودرس روبرو هستیم فرد مبتلا در سن 30 تا 40 سالگی است، ولی در اكثر مواقع مبتلایان به آلزایمر بالای 65 سال دارند.
روند ابتلا به آلزایمر تدریجی است، یعنی مغز انسان در طول زمان دچار مشكل می شود ولی علائم این بیماری در یك زمان خاص نمایان می شود. مثلا تغییر خلق و خو یا شكاك شدن بیمار یا حتی قرار دادن وسیله ای در جایی غیر معمول از علائم عارضه آلزایمر است. آلزایمر به مرور زمان بیشتر می شود تا حدی كه حتی فرد فرزندان خود را نیز به یاد نیاورد و فضا و مكان را گم كند.
در حال حاضر درمانی برای آلزایمر وجود ندارد، ولی شناسایی آلزایمر باعث می شود كه بتوانیم سرعت پیشرفت آن را كم كنیم. راه های مختلفی برای كم كردن سرعت پیشرفت آلزایمر وجود دارد مثل حل كردن جدول، نگاه كردن به عكس های خانوادگی و... اما نكته مهم این است كه با توجه به پیشرفت بیماری تجویزهای مختلفی برای هر فرد وجود دارد.
حال باید بررسی كرد كه چه مسائلی باعث به وجود آمدن آلزایمر می شود.
اولین مسئله ژنتیك است، اگر فردی در خانواده مبتلا به آلزایمر باشد احتمال ابتلای شما به این بیماری افزایش می یابد. بعد از ژنتیك مسئله استرس و اضطراب به میان می آید، در افرادی كه در معرض استرس و اضطراب زیاد قرار دارند ریسك ابتلا به آلزایمر بیشتر است. و آخرین مسئله اختلال خواب است، اختلال خواب به شدت در بروز آلزایمر تاثیر گذار است.
متاسفانه افرادی كه در كنار مبتلایان به آلزایمر زندگی می كنند و از آن ها نگهداری می كنند، بخاطر مشكلات فرد مبتلا با اضطراب زیاد و اختلال خواب شدید روبرو می شوند. از این رو خطر ابتلای این افراد به شدت افزایش می یابد.
كنترل خواب، استرس، تغذیه و عدم استعمال دخانیات و الكل همه جزو مواردی هستند كه ابتلا به آلزایمر را به تاخیر می اندازند. اما با توجه به عدم پیدا كردن درمان قطعی، باید امیدوار بود كه با پیشرفت علم، راهی برای درمان این بیماری پیدا شود.

دسترسی سریع
رادیوم