رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

هندی ها این بار پیشتاز در فضا با چاندرایان 3

گزیده ای از پرونده ویژه برنامه رادیوم در روز 19 شهریور.
گفتگو با مریم ملی روزنامه نگار علم و كارشناس فیزیك و اختر شناسی در رابطه با پروژه چاندراین 3 هند.

1402/06/19
|
17:27
|

هند بعد از آمریكا، شوروری و چین چهارمین كشوری است كه به ماه دسترسی پیدا كرده و آن ها اولین كشوری هستند كه قطب جنوب ماه را فتح كردند.
چرا هند قطب جنوب ماه را هدف قرار داده و چرا این منطقه برای انسان مهمه؟!

این منطقه برای انسان بسیار رازآلود است، بخاطر اینكه تا حالا نتوانستند توی خاك آن قسمت آزمایشی انجام بدهند، و نكته مهم امكان وجود مولكول آب در این منطقه است. اگر این فرضیه درست باشد تحول بزرگی در صنعت فضایی شكل می گیرد و انسان می تواند پایگاه های فضایی در آن منطقه ایجاد كرده و از طریق آن، اكسیژن و آب مورد نیازش را تامین كند.

اما مسئله اینجاست كه دمای قطب جنوب ماه حدود منفی 180 تا منفی 250 درجه سانتی گراد است. پس یافتن آب به شكل مایع در قطب جنوب ماه امكان پذیر نیست و اگر آبی وجود داشته باشد قطعا به شكل یخ زده و زیر سطح خاك است. در حال حاضر هندی ها تلاش می كنند تا با حفاری كردن به آب احتمالی زیر سطح خاك دسترسی پیدا كنند.

وقتی صحبت از آب می شود ذهن ما به سمتی می رود كه آیا در آن منطقه حیات وجود دارد؟! آیا چاندرایان سه به دنبال یافتن حیات در قطب جنوب ماه هم هست؟!
چیزی كه هندی ها همه جا اعلام كرده اند اینه كه برای ماموریت های بعدی انسان و ساخت پایگاه های فضایی دنبال آب می گردند. ولی واقعیت اینه كه هر وقت آبی به شكل مایع یا جامد در فضا پیدا شود فضانوردان برای یافتن حیات اولیه تلاش می كنند.

بلند پروازی بعدی هندی ها رسیدن به خورشید است، آیا واقعا امكانش هست كه به نزدیكی كوره سوزان خورشید شد؟!

همیشه این چالش وجود دارد كه ما وقتی نمی توانیم حتی نزدیك خورشید شویم چطور باید آن را مورد مطالعه قرار بدهیم؟! هندی ها تا فاصله ای نزدیك به خورشید می شوند، یعنی در فاصله ای كه هم به خورشید نزدیك باشند و هم گرمای خورشید نابودشون نكنه تا از آن فاصله بتوانند خورشید را مطالعه كنند. آن ها در اصل یك تلسكوپ فضایی ایجاد می كنند كه اگر حد فاصل زمین تا خورشید را در نظر بگیرید بیشتر نزدیك به زمینه، ولی چون خارج از جو زمین قرار می گیرد و مزاحمتی از طرف زمین نداره بسیار مطالعه در رابطه با خورشید را راحت تر می كند. فاصله حدودی این تلسكوپ فضایی با زمین 1.5 میلیون كیلومتر است.

هندی ها در تلاشند تا خود را در علوم فضایی تثبیت كنند. تا قبل از این آمریكا، شوروی و چین توانسته بودند به سطح كره ماه بروند و حالا هند خود را به عنوان چهارمین كشوری كه پا به روی كره ماه می گذارد معرفی كرده. مهم این است كه هندی ها سال ها با مشكلات اقتصادی و جمعیتی دست و پنجه نرم می كردند، حالا اما آن ها حركت بزرگی به سمت پیشرفت در حوزه فضایی داشتند، همین امر باعث شده مردم هند امیدواری بیشتری نسبت به قدم های بعدی در حوزه های علمی داشته باشند.

دسترسی سریع
رادیوم