گفت و گوی برنامه رادیوم با امیرحسین موسوی دانشجوی دكتری فلسفه علم در مورد هوش مصنوعی.
در ابتدای برنامه احسان مهرجو از كارشناس رادیوم پرسید كه آیا هوش مصنوعی جایگزین انسان و باعث از بین رفتن مشاغلی كه انسان در آنها مشغول است میشود یا نه؟
آقای موسوی در جواب فرمود هوش مصنوعی مانند سایر تكنولوژی ها كمك كار انسان ها است و هدف اون غلبه بر انسان نیست ولی با توجه به این كه هوش مصنوعی تنها تكنولوژی است كه میتواند مختار عمل كند و مانند انسان فكركند این احتمال وجود دارد.آقای موسوی در ادامه به ابعاد مختلف و بسیار زیاد هوش مصنوعی اشاره كرد كه باعث میشود انسان ها به این فكر فرو بروند كه این انقلاب جدید كه در تكنولوژی رخ داده متفاوت تر از انقلاب های دیگر است.
اودر ادامه با اشاره به گفته های جان سرل بنیان گذار ادبیات فلسفه هوش مصنوعی گفت كه هوش مصنوعی به دو دسته قوی و ضعیف دسته بندی میشود.هوش مصنوعی قوی:هوشی كه هیچ تفاوتی با هوش طبیعی ندارد و میتواند مختار فكر كند كه تاكنون به این نوع هوش مصنوعی دست پیدا نكردیم. هوش مصنوعی ضعیف:ابزاری كه برای یك كار ویژه طراحی شده است مانند موتور های جست و جوی امروزی.
آقای موسوی در ادامه افزود آقای جان سرل با استدلال اتاق چینی ثابت كرد كه عملا هوش مصنوعی قوی امكان پذیر نیست.البته مخالفت هایی هم با این نظریه شده است .
مثل نامه ایلان ماسك كه خواستار توقف هوش مصنوعی تا زمانی كه تمامی ابعاد و آثار آن برسی شود.
او در جواب مجری رادیوم به این سوال كه انسان ها چه اندازه میتواند به هوش مصنوعی اعتماد كنند گفت: با توجه به این كه هوش مصنوعی مقداری زیادی داده در دست دارد و سرعت تحلیل بالایی دارد گفت: امروزه در خیلی موارد به هوش مصنوعی اعتماد میشود مثل واكسن هایی كه در زمان پاندمی كرونا توسط هوش مصنوعی ساخته شد. علاوه بر آن هوش مصنوعی در بانكداری نوین با تحلیل مقدار زیادی داده اعتبار افراد را مشخص میكند و بانك ها به این سیستم اعتماد دارند.
در پایان مجری رادیو جوان نظر شخصی آقای موسوی را به عنوان یك متخصص در این حوزه پرسید و ایشان در جواب گفت: تكنولوژی در تعامل با انسان ها معنی پیدا میكند و این ما هستیم كه انتخاب میكنیم از بُعد مخرب یا مفید تكنولوژی استفاده كنیم.
او در پایان گفت: من به تكنولوژی و هوش مصنوعی خوشبین هستم.