رادیوم شنبه تا چهارشنبه از ساعت 9:00 به مدت 60 دقیقه

آنژوژِنز یا مویرگ‌زایی ناسالم در هنگام سرطان

دكتر بیتا بردبار متخصص فیزیولوژی ورزشی با رادیوم درباره مویرگ زایی و نقش آن در بدن گفت و گو كرد.

1402/03/30
|
09:49
|

خانوم بردبار در ابتدای صحبتپ‌های خود تعریفی از مویرگ زایی در بدن داد: مویرگ زایی اصطلاحی است كه برای بیشتر شدن مویرگ‌ها در یك بافت به كار می‌رود.

ایشان همچنین در ادامه در پاسخ به مجری رادیوجوان درباره نقش مویرگ‌ها در بدن افزود: ما در بدن دو نوع رگ داریم. شاهراه‌های اصلی عبور خون كه همان سرخ رگ و سیاه رگ هستند و چون جریان انتقال خون در این رگ ها بسیار بالاست، نمی‌توانند مواد غذایی و اكسیژن را به خوبی به بافت‌ها و عضلات بدن انتقال دهند.وی ادامه داد: نوع دوم رگ ها كه مویرگ‌ها هستند نسبت به رگ‌های دیگر قطر كمتری دارند ولی سرعت جریان خون در این رگ‌ها پایین است. این رگ‌ها غذایی و اكسیژن را به بافت ها و عضلات بدن مواد انتقال می‌دهد و موارد زائد را از آن‌ها می‌گیرد.

دكتر بردبار در ادامه گفت و گوی خود با رادیوم در باره نحوه مویرگ زایی در بدن و عوامل موثر بر آن توضیحاتی داد. مویرگ زایی در بدن به دو نوع سالم و ناسالم اتفاق می‌افتد. مویرگ زایی سالم در نتیجه فعالیت های بدنی مثل ورزش كردن و شرایطی كه بافت‌های عضلانی دچار استرس عضلانی می‌شود و عضلات به اكسیژن و مواد معدنی زیادی نیاز پیدا می‌كند اتفاق می‌افتد.

اما مویرگ زایی ناسالم در هنگام بیماری هایی مثل سرطان كه تومور سرطانی به تغذیه نیاز دارد و سلول‌های آن درمحیط بسته تومور نیاز به اكسیژن بیشتر دارند اتفاق می‌افتد. همچنین مویرگ‌زایی در افراد چاق كه بافت‌های چربی در بدن آن‌ها بیش از حد معمول است و بافت‌ها به مواد معدنی واكسیژن نیاز دارند نیز رخ می‌دهد.

خانوم دكتر بردبار همچنین در جواب مجری رادیو جوان كه آیا فرایند مویرگ زایی محدوده خاص سنی دارد و بعد از مدتی متوقف می‌شود یا نه گفت: فرایند مویرگ زایی در بدن تا آخر عمر ادامه دارد و متوقف نمی شود ولی بر اساس شرایط فیزیكی و نیاز بدن شدت آن كم و زیاد می‌شود برای مثال در ورزشكاران شدت آن بیشتر از افراد سالمند است‌.


او همچنین در بخش آخر گفت و گوی خود با رادیوم به عوامل موثر بر مویرگ زایی سالم در بدن اشاره كرد: از عواملی كه باعث تحریك مویرگ زایی در بدن می شود می‌توان به ورزش و فعالیت‌های بدنی اشاره كرد كه معمولا شدت آن در ورزش‌های هوازی نسبت به ورزش های قدرتی بیشتر می بیاد همچینین تغذیه و استفاده از یك سری مكمل ها می تواند باعث تحریك مویرگ زایی در بدن شود.

دسترسی سریع
رادیوم