رنسانس یا دورهٔ نوزایی یا دورهٔ نوزایش، جنبش فرهنگیِ مهمی بود كه آغازگر دورانی از انقلاب علمی و اصلاحات مذهبی و پیشرفت هنری در اروپا شد.به تعبیری، دورهٔ رنسانس دورهٔ خردگرایی، ریاضیات، منطق و انسانمداری است. "كاوشگر"15 آبان بررسی می كند.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ رنسانس یا دورهٔ نوزایی یا دورهٔ نوزایش، جنبش فرهنگیِ مهمی بود كه آغازگر دورانی از انقلاب علمی و اصلاحات مذهبی و پیشرفت هنری در اروپا شد.به تعبیری، دورهٔ رنسانس دورهٔ خردگرایی، ریاضیات، منطق و انسانمداری است. "كاوشگر"15 آبان بررسی می كند.
رنسانس عهد شكوفایی تجارت بود و در این دوران اروپا بهطور كلی ثروتمند بود. بعضی از تجارتهای دوران رنسانس جنبه بینالمللی داشتند و درآمد حاصل از آن به اندازهای بود كه منجر به تكامل روشهای مدیریت مالی شد. جامعهٔ دوران رنسانس متشكل از سه طبقه بود: طبقهٔ بالایی یا حاكم، طبقهٔ متوسط یا تجّار و طبقهٔ پایینی یا كارگر. اشراف طبقهٔ بالا هنوز هم بیشترین قدرت سیاسی را داشتند و صاحب املاك وسیعی بودند و افراد طبقهٔ پایین مورد سوءاستفادهٔ و خراجگیری آنها قرار میگرفتند.افكار انسان گرایان نیز مخالف ثروت و مادهگرایی نبود.
بهطوریكه لئوناردوبرونی میگوید:
ما باید از داراییهایمان لذت ببریم و از آنها برای راحتی و معاشمان استفاده كنیم. ما نباید در استفاده از آنچه فراهم آوردهایم، پرهیز كنیم و تشنه لب بر سر چشمه بمانیم.
یكی از سودمندترین مشاغل دوران رنسانس خرید و فروش بود. مواد خام یك منطقه با سود به تولیدكنندگان مناطق دیگر فروخته میشد و با فروش كالاهای ساخته شده سود بیشتری حاصل میشد. با وجود رشد صنعت، رنسانس دورهٔ انقلاب صنعتی نبود. بسیاری از محصولات اروپایی را كارگرانی تولید میكردند كه به تنهایی یا در گروههای كوچك كار میكردند، صنعت چاپ بود. اغلب كالاهایی كه داد و ستد میشدند، دستساز بودند و تولید انبوه به وسیلهٔ ماشین سیصد سال بعد از آن مرسوم شد. ونیز و جنوواهر دو از موقعیت سوقالجیشی مناسبی برخوردار بودند و در دوران رنسانس مركز تجارت مدیترانهای بودند.
انتهای پیام/