موسیقی در ایران سابقهای دیرینه دارد و به دوران ایران باستان بازمیگردد. ایران خاستگاه موسیقیهایی غنی و متنوع است و موسیقی سنتی ایران به عنوان یكی از مؤلفههای فرهنگ و هنر ایرانی بهشمار میرود. "عصرمن" دیروز تحلیلی بر موسیقی ایرانی داشت.
بهگزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛موسیقی در ایران سابقهای دیرینه دارد و به دوران ایران باستان بازمیگردد. ایران خاستگاه موسیقیهایی غنی و متنوع است و موسیقی سنتی ایران به عنوان یكی از مؤلفههای فرهنگ و هنر ایرانی بهشمار میرود. "عصرمن" دیروز تحلیلی بر موسیقی ایرانی داشت.
از زمان قاجار در موسیقی ایران از كلمه «دستگاه» استفاده شدهاست كه مترادف كلمه «مقام» است. در زمان ناصرالدین شاه قاجار، ردیف موسیقی ایران به وسیله موسیقیدانان تدوین شد كه مهمترین آنها ردیف میرزا عبدالله نوازندهٔ تار و سه تار است.ردیف كنونی ایران شامل هفت دستگاه اصلی به نامهای «شور»، «سهگاه»، «چهارگاه»، «ماهور»، «همایون»، «نوا»، «راست پنجگاه» و پنج آواز به نامهای «ابوعطا»، «افشاری»، «بیات ترك»، «دشتی» و «بیات اصفهان» است.ردیف موسیقی فعلی ایران با مقامات قدیم موسیقی ایران حلقههای مفقوده بسیاری دارد كه باید آنها را پیدا كرد. برای مثال «اصفهان» در موسیقی قدیم ایران از دوازده مقام اصلی بوده و «همایون» یكی از گوشههای بیست و چهارگانه بودهاست. نگاهی به وضعیت موسیقی حال حاضر و تاریخچه موسیقی و موسیقیدانان پرآوازه و ماندگار تاریخ این سرزمین دارد.
انتهای پیام/