ارتباط با كتاب از شاخصه های توسعه یك كشور است. سهم سرانه مطالعه در كشور بسیار پایین است. خانواده ها و مسئولان باید نهضتی برای آشنایی كودكان و جوانان خود با كتاب ایجاد كنند و این كالای با ارزش را در سبد خانواده خود قرار دهند.
به گزارش گروه چندرسانهای رادیو جوان؛ مرور اتفاقات جشنواره بین المللی كتاب كه در مصلی امام خمینی (ره) برگزار شده به عنوان بزرگترین رویداد فرهنگی، در برنامه "عصر من" 16 اردیبهشت. بررسی شد.
ارتباط با كتاب از شاخصه های توسعه یك كشور است. سهم سرانه مطالعه در كشور بسیار پایین است. خانواده ها و مسئولان باید نهضتی برای آشنایی كودكان و جوانان خود با كتاب ایجاد كنند و این كالای با ارزش را در سبد خانواده خود قرار دهند.عادت به مطالعه و خواندن، امری «اكتسابی» است. بر اساس یافتههای پژوهشی، نخستین عامل مؤثر در ایجاد عادت به مطالعه، نهاد «خانواده» است.
در ضمن، بین ساختار خانوادگی و موفقیت فرزندان در خواندن و زبان، رابطهی دوجانبهای برقرار است. بهعبارت دیگر، بین رشد زبانشناختی كودكان با تعداد كتابهایی كه میخوانند، رابطهی معناداری وجود دارد. روانشناسان معتقدند: در ایجاد عادت به مطالعه، دورهی كودكی بهترین دوره است و استفاده از عنصر «بازی» و «سرگرمی» در برانگیختن ذوق و شوق آنان به مطالعه و كسب لذت از آن، اهمیت خاصی دارد.
علاقه به خواندن و مطالعه برای دانشآموزان، مهم و اساسی است. اهمیت مطالعه تا جایی است كه سازمان ملل، «حق خواندن» را جزو حقوق كودكان بهحساب آورده است. وجود سازمانهای دولتی و غیردولتی (NGO ) برای ترویج مطالعه در جهان و تجهیز كتابخانهها (اعم از آموزشگاهی و عمومی) و اهدای بستههای آموزشی جذاب و غنی بهشكل رایگان از سوی دولتها به دانشآموزان، بیانگر اهمیت قائل شدن برای امر كتابخوانی است.
انتهای پیام/