متخصصان دریافتند زنان تنها كمی بیش از مردان در مكالمات بلندمدت و كوتاهمدت حین صرف ناهار شركت میكنند. زنان تقریبا در مكالمات كوتاهتر نیز از مردان بیشتر صحبت كردند.
استنباط بیشتر افراد از كلمهی «ارتباط» تنها ارتباط گفتاری است و بیشتر افراد دربارهی تفاوت مرد و زن، در شیوهی ارتباطهای گفتاری پنداشتهای قالبی دارند. مانند این كه زنان پر حرف تر از مردان هستند. مردان از اصطلاحات بیشتر استفاده میكنند و زنان لطیفتر سخن میگویند. هر چند پژوهش ها، برخی از این پنداشتها را تأیید میكند ولی بسیاری از این پنداشتها از واقعیت به دور است.
دختران از همان اوان كودكی برتری كلامی را نسبت به پسران نشان میدهند. در صحبت كردن، هم از كلمات بهتری استفاده میكنند و هم روانتر سخن میگویند. سیالی كلام نیز در آنها بهتر است. منطقهی كلامی در نیمكرهی چپ مغز است و تحقیقات نشان داده در زنان نیمكرهی چپ مغز غالب است.
تحقیقات نشان میدهند كه زنها و مردها از روشهای متفاوتی برای نشان دادن گوش كردن خود استفاده میكنند. زنها در حین گوش دادن بیشتر سر تكان میدهند و از كلماتی مانند آهان، بله و… استفاده میكنند و مقصودشان نیز از استفاده این كلمات این است كه «دارم به حرف های شما گوش میدهم». ولی مردها كمتر این حركات را انجام میدهند و بیشتر زمانی از این اصوات و كلمات استفاده میكنند كه بخواهند توافق خود را اعلام كنند.
یافتههای مطالعهای نشان میدهد كه «موقعیت» و «موضوع بحث» نقش مهمی را در اینكه مردان پرحرفترند یا زنان، ایفا میكند. این نشان میدهد كه همیشه زنان پرحرفتر از مردان نیستند. در عوض میزان روابط اجتماعی بستگی به این دارد كه زنان و مردان در چه شرایط اجتماعی به طور همزمان حضور دارند.
در همین خصوص برنامهی «رادیو همراه» امروز با عنوان «پرچانگی در تماس تلفنی» از رادیوجوان پخش میشود. این برنامه كه كاری است از گروه جوان و دانش كه از شنبه تا پنجشنبه از ساعت 16تا 16:30 بعدازظهر به مدت نیم ساعت از بازار موبایل ایران به صورت زنده از رادیو جوان پخش میشود كه سردبیری آن را مهدی استاداحمد و تهیهكنندگی آن را حامد مرادیان بر عهده دارند.