گوشیهای هوشمند برای افراد راحتی به ارمغان میآورند تا با عزیزان خود ارتباط برقرار كنند. اما استفاده از این دستگاهها در هنگام صرف غذا با خانواده و دوستان فكر خوبی نیست.
یافتههای مطالعهای جدید نشان میدهد افرادی كه در حال غذا خوردن با خانواده و دوستان خود از موبایل استفاده میكنند، در مقایسه با كسانی كه گوشی خود را كنار میگذارند، كمتر لذت میبرند.
موقع غذا خوردن چقدر فرصت كنار هم بودن وجود دارد، آیا باید هنگام صرف غذا همه ی حواسمان به فضایی جدا از خانواده باشد.
لزوما كار كردن با تلفنهای همراه موجب حواسپرتی نمیشود، بلكه تنها حضور تلفن همراه در نزدیكی فرد كیفیت مكالمه رو در فرد كاهش میدهد كه نهایتا موجب كاهش یكدلی بین دوستان یا خانواده میشود.
به گفتهی محققان هر دو عناصر غیر كلامی و كلامی ارتباطات درونی فرد برای گفتگویی متمركز و كامل، مهم هستند. وجود یك تلفن همراه هنگام صرف غذا باعث میشود ارتباط چشمی كمتری ایجاد شود و احتمال بیشتری وجود دارد كه فرد رشتهی كلام را از دست بدهد، متوجه حرف طرف مقابل نشود، علامت چهره طرف مقابل را متوجه نشود و تغییرات در تُن صدای وی را نفهمد.
همچنین یك نظرسنجی از مركز تحقیقاتی پیو(Pew) نشان داد كه بسیاری از مردم از استفاده از موبایل در طول صرف شام متنفرند. 88 درصد از شركتكنندگان فكر میكنند كه استفاده از موبایل در طول صرف شام خوب نیست و 82 درصد آنان فكر میكنند كه استفاده از تلفن همراه در روابط حضوری اجتماعی میتواند به مكالمات صدمه بزند.
در همین راستا موضوع برنامهی امروز «رادیو همراه» این است كه «موقع غذا خوردن گوشی همراهتون كجاست».
این برنامه را مهدی استاداحمد و تهیهكنندگی آن را حامد مرادیان بر عهده دارند.